Register
A password will be e-mailed to you.

Manapság minden arról szól, hogy vigyázzunk a sav-bázis arányra a szervezetünkben és arról, hogy annál jobb a testünknek, minél lúgosabb ételeket és italokat viszünk be. Azt mondják a tudósok, hogy a savas szervezet a legtöbb betegséget okozó baktérium melegágya. Ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy ne hagyjuk, hogy a testünk elsavasodjon.

Egy egyszerű példa:
Ha egy úszómedencének a pH-ja túl alacsony, az algák és egyéb baktériumok elszaporodnak benne.
.
Az elsavasodás legfőbb oka, hogy gyors és egyszerű élelmiszereket és italokat fogyasztunk. Így rengeteg savféleség halmozódik fel a testben. (Szénsav, tejsav, zsírsav, húgysav stb.) A savtúltengés következtében a betegségeket előidéző baktériumok szaporodásnak indulnak, ami konkrét betegségeket válthat ki. (torok, gyomor, vese, húgycső, ízületi megbetegedések, krónikus fáradtság, allergia, depresszió stb.)
A felhalmozódó savak nagy része a zsírban kötődik meg, ezért a legtöbb elhízásnak is a savak a konkrét felelősei.

Hogyan lehet ezt helyreállítani?

Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezet savtúltengését rendszeres lúgos víz fogyasztásával helyre lehet állítani, ami a legtöbb esetben a kialakult betegséget inaktiválja, ráadásul a közérzetet is helyreállatja.

Ha valaki több hétig rendszeresen fogyaszt lúgos vizet, akkor egy idő után helyreáll a szervezet pH-háztartása. Ettől visszaáll az emésztés is a megfelelő mechanizmusba és nem engedi a felesleges zsírsavakat felhalmozódni, hanem hatékonyan lebontja azokat.

Miért?

A test pH-értékét a savak és lúgok összjátéka határozza meg. Ezek váltakozó ritmusban áradnak keresztül az ember szervezetében. Egy felnőtt ember a vérének 7,37-től 7,45-ig terjedő pH-értékének köszönhetően alapvetően lúgos (bázisos) élőlénynek számít. Az a sav-lúg háztartás, szabályozza a légzést, a vérkeringést, az emésztést, a kiválasztást, az ellenálló képességet, a hormontermelést és sok mást.

A tökéletes pH-érték
 
A normális, azaz tökéletes pH-érték 8 és 8,5 közé esik. Jelenleg az emberiség pH-értéke 7,35, ami borzasztóan alacsony.
A 8 feletti bázikus értékek ugyanis nemcsak egészséges és szép testet biztosítanak, hanem képessé teszik az embert a legnagyobb testi és lelki teljesítményekre.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.