Register
A password will be e-mailed to you.

Az állatbőr mintákért minden szezonban rajonghatunk – egyszerűen nem mennek ki a divatból! Persze, ma már senki sem hord vagy használ valódi állatbőrből vagy -prémből készített holmikat, éppen ezért a tervezők és a készítők is a kópiák széles választékát tették elérhetővé.
Ha eddig azt gondoltad, csak a sálad, a cipőd vagy a mellényed lehet "állati", kapaszkodj meg: mostantól szinte a lakásod bármely pontját is a dzsungel lakóinak bőrébe bújtathatod!

Krokodil, kígyó, zebra, leopárd, tehén vagy zsiráf a favoritod? Dobd fel velük az otthonodat, a játékos, néhol meglepő, de annál trendibb megoldásokkal. Körülnéztünk a nemzetközi trendek között – lássuk, mik 2009 legstílusosabb megoldásai!
Most a nappalival és a lakás egyéb helyiségeivel, a következő részben pedig a fürdőszobával és a mellékhelyiséggel foglalkoztunk majd!

Kandalló

Kicsit ugyan tényleg bizarrul hangzik, és még ennél is furcsábban néz ki ez a tigriscsíkos kandalló, de meg kell, hogy adjuk magunkat: ez bizony 2009-ben trendi és ultra-modern! A kandalló – ami inkább egy beltéri tűzrakás – egy kicsit a szabadtéri szalonnasütéseket juttatja az eszünkbe, mindenesetre téli estéken remekül körbe lehet ülni és egy jót beszélgetni. (Bordelet)

Padló

SZŐNYEG A szőnyeg bármilyen belső teret azonnal otthonossá, meghitté, meleggé varázsol. Ha ehhez még hozzávesszük a zebracsíkokat és a leopárd pöttyeit, igazi szafari-hangulatot teremthetünk, és otthonunkba hozhatjuk a dzsungel pezsgését! Modern és klasszikus berendezésekhez egyaránt illik. (Karastan)

CSEMPE Ez a tehénfolt mintás csempe igazi különlegesség – egyszerre játékos, különleges és nagyon elegáns. Ami még meglepőbb, hogy ez valójában puha és "szőrös" – a "csempe" ugyanis gumi és acél együtteséből megalkotott burkoló lap, ami ragasztó nélkül, mágnessel tapad a földhöz – így, a mintázat is szabadon variálható! Ez igen, ezt már szeretjük! (Artistic Tile)

Bútorok

SZÉKEK Ha éppen olyan bútordarabra vadászol, ami feldobná az uncsi nappalidat, akkor ezt a leopárd mintás széket ki ne hagyd! Az egzotikus külsőt egyenesen a Dolce&Gabbananak köszönheti ez a csinos ülőalkalmatosság – erős, ugyanakkor nőies darab. (D&G)



MULTIMÉDIA
A tervezők a különféle multimédiás eszközök stílusos elrejtésére is gondoltak, és megalkották ezeket a krokodilbőr-imitációval borított szekrényeket. A zebra- és struccbőr mellett számos árnyalat közül is választhat az ember. (Vismara)

Kiegészítők

LÁMPÁK Ezek a muránói üvegből készült fekete-fehér lámpák jól illeszkednek a szafari-stílusba, ugyanakkor – önmagukban – nagyon diszkrét és árnyalt formában hozzák az állatbőr-hatást. A lámpák álló, asztali és függő változatban is kaphatók. (Vivarini)

TÜKÖR Ez a tehén-mintás darab igazán feltűnő és exkluzív, bár kétségtelen, hogy nem akármilyen berendezés mellé tudjuk elképzelni. Mindenesetre a stílusosságra garanciát jelent a forgalmazó Metropolitan Museum of Art. (APF Munn)



ASZTALI DEKORÁCIÓ
Terítők, szalvéták is az állatbőr-rajongók rendelkezésére állnak. Ezek a kiegészítők tökéletesen alkalmasak arra, hogy kevés pénzből az otthonunkba varázsoljuk a vadon hangulatát – és, könnyen lecserélhetőek, ha netán meguntuk Afrika perzselő világát. (Dransfield&Ross)

Építészet

Csak a hangulat és az érdekesség kedvéért – jó tudni, hogy ma már csak (?) pénz kérdése, hogy az ember kígyóbőrben lakjék – ez az öko-barát lakóház Angliában található, és a Featherstone Associates tervezőiroda munkája. A környezetéhez szervesen illeszkedő és abba beolvadó tetőszerkezet igazi csemege az építészet rajongóinak!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.