Register
A password will be e-mailed to you.

Az előző részben olvashattál a Lapos Has Diéta lényegéről; egy kis kvíz segítségével megállapíthattad, hogyan is állsz a "pocakosító" ételekkel és italokkal, és megismerhetted a kerülendő ételek listáját.
A mostani részben további tanácsokat adunk, hogy diétád még sikeresebb legyen – mert ez nem csak a táplálkozásról szó, a siker érdekében némi életmódbeli változtatásra is szükség van!
A harmadik részben recepteket olvashatsz majd, hogy megkönnyítsük neked a 4 napos diétád összeállítását.
.
A következőkben elmondjuk, a stressz, az érzelmek és az alvási szokásaid hogyan hathatnak a közérzetedre, és milyen kapcsolatban állnak a puffadság érzésével.
Ezt a diétát speciálisan azért alkották meg, hogy megszabadítson a kínzó szelektől, a felesleges víztől és azoktól az ételektől, amelyek nehezen emészthetőek, és ezért puffadást okozhatnak. Ha követed a pontos utasításokat és betartod az étkezésre vonatkozó előírásokat, 4 nap elteltével könnyebbnek fogod érezni magad – és ezt mások is észreveszik majd!
Azonban az étkezés mellett az életmódodra is oda kell figyelned…

STRESSZ

Stressz hatására egy sor hormon kioldódik, és a vérben megjelenő koncentráció-változás hatására a vérnyomás megemelkedik, hogy az erős megterhelést képe legyél elviselni.
Ez a "üss vagy fuss" vészreakció teszi lehetővé, hogy gyorsabban futhass vagy elképzelhetetlen súlyokat tudj megmozgatni, ugyanakkor ennek köszönhető a lelassult emésztőrendszer is – vagyis: az utolsó étkezésed alkalmával elfogyasztott táplálék nem kerül ki a szervezetedből, hanem ott marad és puffadást okoz.

Az egyik legjobb módja annak, hogy a stresszt kordában tartsd az az, ha mozgásba lendülsz – minden nap!

A kutatások azt mutatják, hogy mindössze 10 perc fizikai aktivitás segít a vér kortizol szintjét lecsökkenteni (ez az ún. "stressz-hormon").
A kortizolról kimutatták, hogy növeli az étvágyat és elősegíti a cukor és zsír utáni "sóvárgást" – ezért van az, hogy amikor stresszes vagy, inkább nyúlsz egy nagy adag cukros-lekváros-csokis-mézes fánk után, mint mondjuk egy szép, ropogós alma után.
.
A mozgás – azon túl, hogy csökkenti a kortizol szintet – az agyban is felszabadít ún. béta-endorfinokat, olyan vegyületeket, amelyek nyugtatólag hatnak. Szóval, ha legközelebb úgy érzed, sikítani vagy chipset zabálni van kedved, inkább pattanj fel a bringádra vagy sétálj egyet!

TÚL KEVÉS FOLYADÉK

Naponta legalább 8 pohár vízre van szükséged – feltéve, hogy nem mozogsz.
Ha vizet iszol és magas víztartalmú ételeket eszel (pl. görögdinnye), megelőzheted a kimerültséget, kordában tarthatod a szervezeted vízháztartását és megóvod a vízvisszatartástól és a székrekedést is elkerülheted.

A Lapos Has Diéta során figyelj oda, hogy legalább 2 liter "Sassy Water" lecsússzon minden nap (a receptjét megtalálod itt).
Kerüld a szénsavas italokat és a savas üdítőket és italokat, mint pl. a kávé, tea, gyümölcslevek – ezek mindegyike irritálhatja a beleidet és felfúvódást okozhatnak. Helyettesítsd őket inkább gyógyteával!



A JOBB ALVÁS ÉRDEKÉBEN


– Húzz zoknit!
Az "azonnali melegítés" kitágítja az ereket és lehetővé teszi a testednek, hogy a test belsejéből hőt szállítson a végtagjaidba, ezzel kis mértékben és fokozatosan hűti a testedet. Ez pedig segíti az elalvást, ahogy Dr. Phyllis Zee, amerikai alváskutató szakember is állítja.

– Legyen egy napirended! Azok az emberek, akik egy meghatározott napirendet követnek, sokkal kevésbé szenvednek alvászavaroktól, ellentétben azokkal, akik következetlen és kiszámíthatatlan életmódot folytatnak. A minden nap ismétlődő szokások – pl. ugyan abban az időben való lefekvés – a tested ritmusát és szinkronba hozza.



– Kapcsold le a fényeket!
Bármilyen fény is legyen az, megzavarja az agyat és könnyedén ébredéshez vezet. Legyen szó akár egy mobil "kék fényéről" vagy az órád digitális kijelzőjéről – nézz körül, és próbálj meg kiiktatni minden lehetséges fényforrást!

– Sétálj többet! Nem csak a stressz ellen segít megküzdened, de az igazán pihentető alváshoz is hozzájárul.

Tovább >>>

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.