Register
A password will be e-mailed to you.

Itt az újév, és talán már kicsit bánod a könnyelmű viselkedésedet ("csak még azt az icipici szeletet…") és meggondolatlan falatozásaidat ("bejgli, halászlé, kacsasült, habkarika, forralt bor, utána még egy kis bejgli… mi a gond ezzel!?")… De, ne ess pánikba! Szuper 4 napos diétánkkal akár 3 kilót is fogyhatsz!
.
A Lapos Has Diéta egy forradalmi terv, amelyet Liz Vaccariello és Cynthia Sass alkotott meg. Vékonyabb leszel és könnyebbnek érzed majd magad, ha kiiktatod az étrendedből azokat az ételeket, italokat és szokásokat, amik a "pocakosodást" okozzák!
.
Ha még nem érzed magadat késznek egy diétára, tedd el ezt a tuti diétát az újévre – hidd el, hálás leszel érte! Ebben az első részben olvashatod a diéta alapjait, további segítséget a sikeres programhoz a sorozat következő részében olvashatsz. Végül tuti receptekkel látunk majd el, hogy könnyedén belevághass!

Mini-kvíz

Ismerd meg, mennyire vagy fogékony a hasi puffadásra és a vízvisszatartásra, azzal, hogy kitöltöd ezt a kis kvízt. A válaszaid ‘A’ és ‘B’ oszlopba kerülhetnek. Ha válaszoltál minden kérdésre, add össze a válaszoknak megfelelő pontjaidat és olvasd el az értékelést! Az ‘A’ és ‘B’ pontokat külön számold.

1. Gyorsan eszel? Ha igen, az ‘A’ oszlopba annyi pontot adj magadnak, ahányszor gyorsan eszel egy nap – pl. ha naponta 4x eszel kapkodva, 4 pontot adj! Ha nem, a ‘B’ oszlopba írj 1 pontot.

2. Úgy gondolod, érzékeny vagy az étrendkiegészítőkre, vagy esetleg allergiás vagy a tejtermékekre? Ha igen, 1 pontot kapsz az ‘A’-ba. Ha nem, írj 1 pontot a ‘B’ oszlopba.

3. Sokat beszélsz, miközben eszel? Ha igen, 1 pont az ‘A’-ba, ha nem, 1 pont a ‘B’-be!

4. Amikor nekilátsz az evésnek, megsózod még külön is az ételt? Ha igen, az ‘A’ oszlopba annyi pontot írj, ahány külön sózott ételt megeszel egy nap. Ha nem, a ‘B’ oszlopba írj 1 pontot.

5. Gyakran eszel nagy mennyiségben magas szénhidrát tartalmú ételeket (mint pl. pizza, torta, keksz, édességek, kenyér)? Ha igen, az ‘A’ oszlopba annyi pontot adj magadnak, amennyi ilyen nagy "evészet" eszedbe jut az elmúlt egy hétről. Ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

6. Írj annyiszor 1 pontot az ‘A’ oszlopba, ahányat a felsorolt ételekből legalább egyszer megeszel egy héten: bab, lencse, brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta, hagyma, paprika, nyers citrusfélék. Ha ezek közül egyet sem eszel hetente legalább egyszer, adj 1 pontot a ‘B’-hez.

7. Rágózol (akár cukormentes rágóról legyen is szó)? Ha igen, 1 pont az ‘A’-nak, ha nem, 1 pont a ‘B’-nek.

8. Használsz cukorpótló készítményeket? Ha igen, annyi pontot írj az ‘A’-ba, ahányat naponta használsz (pl. két édesítő tabletta a kávédba, az 2 pont). Ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

9. Eszel cukormentes édességeket? Ha igen, annyi pontot írj az ‘A’ oszlopba, ahány adagot megeszel egy héten (ha pl. cukormentes cukorkákat szopogatsz minden délután a munkahelyeden, 5 pontot kapsz). Ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

10. Rosszul alszol? Ha igen, 1 pont az ‘A’-nak, ha nem, 1 pont a ‘B’-nek.

11. Eszel olajban kisütött ételeket? Ha igen, írj annyi pontot az ‘A’ oszlopba, ahány olajban kisütött ételt eszel egy héten (pl. ha hetente 2x eszel chipset, 2 pontot kapsz). Ha nem, 1 pont mehet a ‘B’-be.

12. Iszol szénsavas italokat? Ha igen, annyi pontot írj az ‘A’ oszlopba, ahány üveggel vagy dobozzal megiszol egy héten (pl. 2 light kóla egy nap = 14 pont). Ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

13. Iszol napi rendszerességgel kávét, teát vagy savas gyümölcslevet (narancs vagy paradicsom)? Ha igen, adj annyi pontot az ‘A’-hoz, amennyi pohárral vagy bögrével megiszol ezekből egy héten (tehát pl. napi 2 kávé 14 pontot jelent). Ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

14. A mindennapi stressz-szintedet magasnak értékeled? Ha igen, 1 pont az ‘A’-ba, ha nem, 1 pont a ‘B’-be.

Most add össze a pontjaidat! Az ‘A’ oszlop pontjaiból VOND KI a ‘B’ oszlop pontjait! Ez a végső pontszámod.

Negatív szám: Gratulálunk! Az esetedben a felpuffadás esélye nagyon minimális. Máris elkerülöd azt a sok ételt és rossz szokást, ami hozzájárul a felpuffadáshoz és a víz túlzott megtartásához. De, ez persze még nem jelenti azt, hogy a szuper 4 napos program rajtad nem segíthet. Talán nem fogsz látványos fogyást produkálni, de könnyebbnek és egészségesebbnek fogod magad érezni – ami pedig a hosszútávú jólléthez vezető út.
.
0-5: Nem rossz. Ha tapasztalsz is időnként teltség érzést vagy puffadást, az általában gyorsan el is múlik. Az egyik nap minden rendben, de a következő nap totál fel vagy puffadva… A jóhír az, hogy kordában tarthatod a pici pocidat anélkül, hogy túl sokat kellene változtatnod az életmódodon. Azonnali hatásokat várhatsz a 4 napos programtól!

5-10: A mindennapi szokásaidon meglehetősen sokat kell változtatnod, de fáradozásaidért "karcsú" jutalomban lesz részed! Már 2 nap elteltével jelentős és észrevehető különbséget fogsz tapasztalni!

10 fölött: A 4 napos haslaposító programot neked találták ki! Fantasztikus eredményeket érhetsz el a segítségével. Ez a diéta nem "detoxikáló", inkább megtanítja, hogyan egyél "tisztább" és egyszerűbb módon. És, éppen emiatt jelentős poci-zsugorodást tapasztalhatsz a nyomán!

Figyelem!

A haspuffadás egy közkeletű jelenség, de bizonyos esetekben súlyosabb egészségügyi probléma jele lehet! Fordulj orvoshoz, ha:
– a tüneteid nem javulnak a 4 napos program hatására.
– a krónikus székrekedést, hasmenést, hányingert vagy hányást tapasztalsz.
– hosszan fennálló hasi vagy végbélkörnyéki fájdalmat, vagy gyomorégést érzel.
– semmit nem teszel, mégis súlyvesztést tapasztalsz.
– lázad van, aminek nem tudod az okát.
– véres a vizeleted.

Tovább »»

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

22 hozzászólás

  1. Ariel

    Azt nem mondom, hogy gáz, de véleményem szerint ideális lenne leadnod 10-15 kg-ot. Ez attól is függ, hogy az alkatod ilyen, vagy az életmódodból fakad. Sok mozgás, és se unalmadban, se frusztráltságodban, idegességedben ne egyél. No alkohol – ezt remélem életkorod miatt kár is volt írnom. Unokahugom is hasonló cipőben van, most éppen fogyókúra-versenyt csinálunk! :-)

    Válasz
  2. Vanessza

    Sziasztok!! Én 13 éves vagyok : 170 cm vagyok és 70 kg szerintetek az gáz ..? :o

    Válasz
  3. CSavo

    14 eves vagyok 182 cm magas 65 kilo sportolok szeretnem hasizmomat ki tornazni milyen hoszu ido be telne? mit csinaljak?

    Válasz
  4. zsancika

    Sziaztok! Hat nem is tudom hol is kezdjem de megprobalom röviden összefoglalni! :-)
    20-eves lany vagyok aki imad enni reggeltöl estig de szeretnek fogyni nagyon! Nos mindig megfogadom,hogy matol fogyozom…….stb es nem megy nem tudok ellenalni az edesegnek semminek :-( Foggalmam nincs mitcsinaljak. 16 17 eves lehettem akkor is sokat ettem de nem latszott meg most mar egy falat is 1kg!!! 160cm 64 kg vagyok ami elegge szegyen kerlek titeket ha tudtok vlm tanacsot adjatok mar nekem! Elöre is köszönöm

    Válasz
  5. Csilla

    Betegek vagytok, ha 10-14 évesen ilyen pehelysúllyal fogyni akartok. Ha még nem vagytok betegek akkor majd azok lesztek… Ha már most diétáztok, amikor még növésben vagytok, akkor mi lesz, ha 30 felett elkezd lassulni az anyagcserétek? Akkor már enni sem fogtok?
    Ha most fogyóztok, akkor sokkal hízékonyabbak lesztek később.
    Sportoljatok, mozogjatok és az egészség legyen a legfontosabb, nem a mérleg mutatója. Ha megvan a testben az egyensúly, lelkileg rendben vagy nem lesz súlyfelesleg sem.

    Válasz
  6. Deszpina

    Egy további jó tanács: étkezések között fogyassz citromos vizet.
    A citrom koleszterin csökkentõ:
    Az erek zsír és más anyag lerakodása lassan, észrevétlenül történik. Ha nem figyelsz oda, a vérnyomást is emelheti. Idõvel a lerakódás nagyon megviseli az artériákat. Legnagyobb rombolás a koronaérben képzõdik. Segíthetsz az állapoton, ha gyakran fogyasztasz citromot (vízben, salátákhoz)

    Válasz
  7. Deszpina

    Még egy jó tanács: ne a kilókat nézegesd, hanem a centit!!!!

    Válasz
  8. Deszpina

    Minden reggel tornászom 40 percet, előtte csak gyümölcs és víz, utána kb. 1/2 órával többnyire bruszketta (fokhagymával bedörzsölt forró pirítósra kockára vágott paradicsom összekeverve 1 kávéskanál olivaolajjal, sóval, bazsalikommal a kenyér tetejére). Ennyi a napi szénhidrát fogyasztásom. A többi étkezés csirkemell, különféle halak olivaolajjal, citromlével ízesített salátamix-szel, este 6-kor vacsorára paradicsom és mozzarella felszeletelve, bazsalikommal vagy oregánóval ízesítve, kenyér nélkül. 1 hét alatt -3cm derékból.

    Válasz
  9. Ariel

    Hali Répa, nem fogytunk el, de ha megnézed, a főcímoldalt, az oldal profilja megváltozott, már nem a diéták vannak a középpontban ;-)

    Válasz
  10. répa

    hmm milyen kihalt ez az oldal.. elfogytatok?
    én sem jövök ide többet akkor :)))

    Válasz
  11. répa

    fentebb látom 11-14 évesek is diétázni szeretnének, nektek tilos bármit is megvonni mert tudom uncsi „de még fejlődő szervezet vagytok” nektek életmódot kell váltani és nem koplalni. mint már a fentiekben is írtam sok zöldség gyümölcs és száraz húsok reggel korpás vagy v.mien magvas kifli, ez muszáj mert kell egy kis szénhidrát is. szóval étkezz egészségesen , változatosan.. sok sikert ez a módszer lassú de biztos és tartós. de én mégsem így csinálom mert gyorsan akarok sokat! tudom hyogy ez egészségtelen de én nem akarok hónapokig várni.. most is kopog a szemem , de megéri már sokan dícsértek,hogy látszik és ez tök sok erőt ad… szuper jól érzem magam ilyenkor. most is mondhatná valaki mert nagyon szemezek azzal a tábla csokival ami itt van előttem az asztalon :-)) meg egy hambi vagy pizza is jó lenne, csoki torta áááááá. megőrülök :-))))

    Válasz
  12. répa

    az sem mindegy mit mivel eszel :( pl.: szénhidrátot fehérjével nem szabad. sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani. csak az a gáz, hogy én utálom a zöldségeket minden formában. sokan azt mondják ha rámtör az éhség rágcsáljak répát.. fujjjj :-p de zöldségek közül sem szabad pl.: a krumplit, kukoricát és még sok társát fogyasztani..
    a gyümölcsöket még meg is eszem na de hetekig csak azt belehalnék :) többek közt pl.: a szőlönek is nagy a cukortartalma vagy barack, körte.. a diétás gyümik közé a savanyú alma,kivi, eper, dinnye (görög). sz.al kellemetlen ez a diétázás..

    Válasz
  13. Ani

    Én 14 éves vagyok, 163 cm, és 47 kg. Nos, legalább 3 kg-ot szeretnék leadni……..

    Válasz
  14. vanessza

    SOK SIKERT MINDENKINEK XD!!!!!!! HZÁT IGEN SAJNOS HOGY NEKÜNK SZENVEDNI KELL HOGY VÉKONYAK LEGYÜNK NEM :?????????????????

    Válasz
  15. vanessza

    SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!én 11-éves vagyok hát még nehéz is kimondani 60-kg vagyok és 150-160 cm körül lehetek !!!!!nagyon rossz nekem mert az osztálytérsaim mind vékonyak csak én vagyok duci @@@@@@@@[@@és vagy kb :10 kg ott szeretnék leadni és tudom hogy mozogni kell megprobálom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÉS 6 UTÁN MÁRT NEM KAJÁLOK NAGYON SOK VIZET ISZOK ………………………….SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Válasz
  16. Réka

    ha 5 kg-t akarsz fogyni már komolyan kóros soványnak számítanál…én 157 cm-vel vagyok 56 kg nekem mínusz 3 és már elégedett lennék eddig lement 4 kg :D 6 után nem kajálsz ennyi iszod a vizet de nagyonnagyon sokat 3-4 l naponta. Azt olvastam h 5 napig napi 3-4 l szénsavmentes víz semmi szilárd étel akkor 5 kg lemegy és ez csak salakanyag de fejlődő szervezetnek TILOS!!! és előtte szükséges orvosi kivizsgálás!

    Válasz
  17. Berni

    Én a 168 centimhez 55 kg vagyok,ami elég ciki.Anyum szerint nem kéne fogynom,de szerintem meg elég hájas vagyok,mert az össze barátnőm olyan vékony hogy már komolyan elfújja őket a szél.Tudnátok nekem tippeket adni,hogyan lehetnék 50 kiló mihamarabb?Étkezési tanácsok,sport. Vissza tudom magam fogni,szóval nem is eszem túl sokat..édességekből meg főleg nem,de mégsem fogyok!!
    KÉRLEK SEGÍTSETEK!!!

    Válasz
  18. Dorina

    Hát nemtom nekem van egy pici pocim de sokak szerint ez szexy na most nekem ez nem elég szal laposat szeretnék xd szal rem bevállik nekemis:)

    Válasz
  19. csajszika

    kedves cucimokus!

    Az a helyzett,hogy én is ebbe a cipőbe járok mint te,Azt szeretném neked mondani,hogy ugy lesz csak formás alakod,hogy minden nap tornázol otthon valami dvd-re.(én ajánlom neked a béres alexandra:live,Vitalitás,200%,menni fog),de a rubint rékának az új dvd-je se kutya.Emelettt ne egyél semmilyen édességet és a cukrot is száműzzd az étrendedből,ezenfelül csökkentsd a fehér kenyér evészetétt.És meglásd 2 hónap alatt lapos hasad lesz,ha nem is lapos de sokkal karcsúbb az tuti.Ha még lappoabb hasat szeretnél akkor pedig urgrokötelez heti3x 15 percet evvel 1 hónap altt 3 cm karcsúsodhatsz!Hidd el nekem siukerült!Csak kitartáskell és menni fog!

    Válasz
  20. cucimokus.

    remélem használni fog ez a dolog mivel én 13 éves 164 cm magas 55-60g vagyok és szép alakot szeretnék segítsetek ebben.!!! :)

    Válasz
  21. peter

    Hùzd be a hasad állandóan /megszokod/ !! Tornázzál a hasra /nem kell sok/ !! Ès lassan „csoda” leszel.. Peter

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.