Register
A password will be e-mailed to you.

Egy új kutatás szerint a rózsaszín falak megszelidítik a bűnöző fiatalkorú gyerekeket.
A kutatás, amihez közel 125.000 fontot kapott egy kutatóteam, a színek viselkedésre gyakorolt pozitív hatásain túl, a szagok hasonló "képességeit" kutatják. Eredményeik szerint például a citom- illetve a citrusfélék illata megnyugtató hatással van a deviáns fiatalokra.

Angliában a kutatás hírére amúgy többen felháborodtak, mondván, a börtön és a javítóintézet nem egy hotel, ahol pinkre festik a falakat a lakók nyugalmának érdekében. Ők azért vannak őt, mert bűncselekményt követtek el – megérdemlik a börtönt. És, ebben a kritikus gazdasági helyzetben, amikor az emberek szó szerint a megélhetésükért küzdenek, talán nem efféle "luxuskutatásokra" kéne költeni az adófizetők pénzét.

A kutatást amúgy megelőzte egy texasi vizsgálat, amelynek keretében egy börtönben, a szobák falát, a fogvatartottak alsóneműjét és ágyneműjét cserélték rózsaszínre. Az intézet vezetője szerint ezt követően a fogvatartottak erőszakos, lázadó viselkedése 70%-kal csökkent!

A színek és illatok pszichére gyakorolt különféle hatásai régóta ismertek – azt nem tudjuk, a rózsaszínnek valóban ilyen radikális hatásai vannak-e, mindenesetre érdemes megfontolni a dolgot. Persze, ha nem muszáj, azért ne állj neki azonnal a 16 éves kamaszfiad szobáját átpingálni… Nem biztos, hogy a várt hatást érnéd el vele:-)…

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.