Register
A password will be e-mailed to you.

Közelednek az ünnepek, bizonyára sokan sütnek mindenféle sütit, a beigli mellett például Gerbeaud szeletet. A diós, csokoládés sütemény különlegességet nagyon sokan szeretik. Egyrészt azért, mert sokáig eláll, másrészt mert fogyasztható önálló és tea süteményként is. Lepd meg te is a családodat ezzel a finomsággal.

Hozzávalók a tésztához:
.
50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 egész tojás
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 üveg baracklekvár
kevés tej

Hozzávalók a csokoládémázhoz:

16 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor (nem cukros)
1 dl víz
16 dkg vaj

A tészta elkészítése

.
Az élesztőt kevés cukros tejjel futtasd fel. A lisztet a zsírral morzsold össze majd keverd össze a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel.
Ezután alaposan gyúrd meg, majd a tésztát oszd három egyenlő részre és pihentesd őket ½ órára. Az egyik cipót nyújtsd ki, és tedd bele az előre kikent tepsibe. Kend meg baracklekvárral, szórd rá a dió felét, majd cukrozd meg. Helyezd rá a másik kisodrott tésztát, azt is kend meg lekvárral, és tedd rá a maradék darált cukros diót. A kinyújtott harmadik cipót tedd az egész tetejére, majd szurkáld meg villával több helyen, hogy ne púposodjon fel. Tedd be a sütőbe kb. 30 percre. 

Ha kihűlt a tészta, csokoládémázzal vond be. 

A csokoládémáz elkészítése
.
A 10 dkg kakaót 16 dkg cukorral és 1 dl vízzel főzd sűrűre, amikor félig kihűlt, keverd bele a vajat és öntsd rá a tészta tetejére.
Hosszúkás szeletekre vágva tálald. 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.