Register
A password will be e-mailed to you.

Jacqueline Henson 40 éves volt, 5 gyermek édesanyja. Egy "szuper" diéta keretében szó szerint halálra itt magát vízzel.

Jacqueline majd’ kigrott a bőréből, amikor a LighterLife nevű diétával az első héten több, mint 5 kilótól szabadult meg. A diéta egyik lényege a fokozott vízfogyasztás.
Három hét múlva több, mint 6 kilót fogyott, és a férje, Brian szerint azt hitte, "minél többet iszik, annál többet fogy".

De ahelyett, hogy elosztotta volna egész napra az előírt 4 litert, Jacqueline 2 óra alatt megitta a TV előtt ülve.
Először fejfájásra panaszkodott, majd összeesett; kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.
A boncolási jelentés szerint Mrs Henson halálát agya megduzzadása okozta, mivel a testét túl sok vízzel látta el.

Tegnap a család a diétát reklámozó céget bírálta.

Jacqueline férje, a szintén 40 éves Brian azt mondta: "Szeretnék minden diétázni szándékozó hölgyet lebeszélni egy ilyen drasztikus fogyókúráról. Még akkor is, ha egészséges vagy, mint a feleségem, még akkor is veszélyesek és kockázatosak lehetnek ezek a diéták.
Jacqui-nak azt mondta a fogyókúrás szakértő, hogy minél több vizet iszik, annál többet fog fogyni. Azt viszont nem tette számára egyértelművé, hogy az ivást folyamatosan, az egész napra eloszlatva kell érteni."

A LighterLife diéta azokat célozza, akiknek több, mint 20 kiló súlyfeleslegük van. A módszer lényege, hogy naponta maximum 500 kalóriát lehet bevinni 12 héten keresztül úgy, hogy a főétkezéseket turmixokkal, levesekkel és (müzli-, protein-, stb.) szeletekkel kell helyettesíteni, sok víz fogyasztása kíséretében.

Mrs Henson 158 cm volt és 89 kg. Korábban próbálkozott már más diétás módszerekkel (pl. Slimming World, WeightWatchers), de sikertelenül. A LighterLife-ot egy, a Tv-ben látott hírdetés miatt kezdte el.

Brian és gyermekei, a 20 éves Michaela, a 18 éves Chantelle, 16 éves Shirelle, a 9 éves Jermain, az 5 éves Simone is támogatták édesanyjuk fogyókúrás kísérleteit.
Mr. Henson azt mondta tegnap feleségéről: "Annyira paranoid volt, hogy azt képzelte, amikor az utcán sétál, az emberek azért bámulják őt, hogy mekkora nagydarab.
Soha nem aggódtam, amikor diétázott, mindig elment előtte orvoshoz, és mindig azt mondták, teljesen egészséges, belevághat."

November 14.-én Mrs Henson az egyik LighterLife gyűlésről hazaérve mutatta, milyen "jutalmat" kapott (=porított élelmet) azért, hogy jól halad.
"Egy szokásos este volt – emlékszik vissza a férje – teát csinált nekünk, majd leült tévézni, és odakészített maga mellé két, 2 literes vizzel teli palackot."
A férj elmondása szerint Jacqueline az este folyamán itt meg a vizet, mivel napközben nem volt ideje rá.
"Már majdnem befejezte a két palackot, felállt, és hasfájásra panaszkodott. Mondtam neki, hogy dőljön le, de ekkor hirtelen kihányt kb. 3 deci vizet a földre. Visszafeküdt, de kicsivel később megint kihányt úgy fél liter vizet. Folyamatosan erős fájfájásra is panaszkodott mindeközben."

Este 11-kor Mrs Henson felment az emeletre, és egy perccel később a lánya, Chantelle eszméletlenül talált rá a fürdőszobában. Azonnal kórházba szállították, de kómába esett, majd meghalt.
Brian hozzátette: "Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez megtörtént, az egész család még mindig teljes sokkban van, teljesen kétségbe vagyunk esve. Annyira hiányzik nekünk!"

A LighterLife szóvivője elmondta, több százezer ember sikeresen végigcsinálta a programot. "Sajnálattal hallottuk, hogy mi történt Jacqueline-nal, együttérzünk a családdal.
A fogyókúrás programunk egyértelműutasításokat tartalmaz arról, hogy a víz mennyiségét egyenletesen kell elosztani egy napra, és a halottkém is megállapította, hogy a történtek egy tragikus baleset következményei."

Mit ígér a LighterLife?

Az alapötlet az, hogy ha az ember a bevitt kalóriamennyiséget 500 körül tartja, akkor a teste rákényszerül arra, hogy a test energia-tartalékait használja fel, illetve a testzsírt kezdje bontani.
Nőknek a normális kalóriabevitel napi 2000 kalória.

A program elérhető minden 16 éven felüli személynek, akinek a BMI indexe legalább 25 – vagyis hivatalosan is túlsúlyos.
A személyre szabott program heti 66 fontba kerül, és a cég különféle "ételcsomagjaira" épül (turmixok, levesek, szeletek), bár akad olyan "páciens", akinek engedélyeznek ezek mellett egy normál főétkezést is.
A fogyni vágyók hetente a tanácsadójuk által vezetett nem-koedukált csoportfoglalkozásokon vesznek részt. A tanácsadó követi nyomon egyenként a résztvevők fogyásának alakulását, és tanácsot is ad.

A LighterLife honlapján olvasható egy tanács, ami azt mondja, a résztvevők annyi vizet igyanak, amennyi "jólesik nekik", feketekávéval és leveles teával együtt. Az oldal figyelmeztet: "A rövid időn belül elfogyasztott nagy mennyiségű víz káros lehet az egészségre, ezért kis mennyiségeket célszerű, rendszeres időközönként fogyasztani." Hozzáteszi: "A testnek kis mennyiségű folyadékra van szüksége, napjában többször."

A test vizet veszt az izzadás, a légzés és a kiválasztás során. Az orvosok napi 2.5 liter folyadékbevitelt javasolnak általában.
Ha az ember gyorsabban issza a vizet, mint ahogy azt a vese ki tudná választani, akkor a vére felhigul, lecsökken a sókoncentráció, és a sejtek megdagadnak.
Amikor ez bekövetkezik, az agy és a központ idegrendszer egyszerűen leáll. Kísérő tünetek: fejfájás és zavarodottság.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.