Register
A password will be e-mailed to you.

Mint tudjuk, a divat körforgásban van, és az utóbbi időben is azt tapasztalhatjuk, a trendek a XX. század formáit használják fel, de a XXI. századhoz igazodva. Ugyan ez figyelhető meg a férfi haj-trendben is, ami a 2009-es évet illeti – a klasszikus kinézet kissé módosítva új, friss, modern hatást kelt.

A két fő irány jövőre a "kisfiús" és a "rocker" lesz. Míg a rocker stílus egy vadonat új trend, addig az előbbi egészen a XIX. századi férfi hajviseletig nyúlik vissza – ami az "ihletet" illeti.

A frufru

Mivel a női és a férfi divat némiképp párhuzamosan fejlődik, nem meglepő, hogy a férfiaknál is meghatározó szerephez jutnak jövőre a frufrus fazonok. Szerencsére, azért nem mindenben a női vonalat követi az erősebbik nem frufruja. De hogyan is néz ki egy trendi frufru – férfiaknak?

A hossz ezúttal nincs megkötve, a fejformának megfelelő fazont válasszunk. Lehet rövidebb, oldalrafésült, de ha igazán egyedi hatást szeretnénk, játszadozzunk a frufru hosszával! Amint a lenti kép is mutatja – ami a Bottega Veneta kifutóin készült -, két merőben más fazon egyaránt lehet trendi. A bal oldalon látható fazon hordhatóbbnak tűnik, sokkal inkább, mint az egyenes szélű, nyesett változat. Ha tetszik az oldalrafésült dizájn, nézd meg a Marni és a Burberry kifutóin lekapott fazonokat!

Hogyan hordja a férfi a frufrut?
A 2009-es évben minden a szerkezetéről szól majd. Legyen egyenes vagy éppen hullámos a célszemély haja, a lényeg a részletekben bújik meg. Például a Burberry modelljei előrefésülték, és ezzel teljesen újszerű megjelenést kaptak. A "Cézár" vagy "George Clooney" fazon lényege a viszonylag hosszan hagyott frufru, amit előrefelé fésülünk. Matt vaxszal megteremthető az egyenetlen hatás.

Ha göndör/hullámos hajra szeretnél trendi frufrut, és "bevállalósabb" vagy, nézd meg, mit alkotott a Gucci stylist-csapata:

A sármos hátrafésült

Habár a színész George Clooney a nevét adta egy frufru fazonhoz, amit ő tett nevezetessé, mostanában mégis egy új trendnek hódol, ez pedig a sármos hátrafésült fazon. 
Igaz, hogy a 2009-es évben minden a régi, klasszikus formák újrafelfedezéséről szól majd, talán sokaknak ez a fazon túlzottan is "régimódinak" hat. Pedig Ralph Lauren óta tudjuk, a hátrafésült haj igenis sármos és nagyon szexi!
.
Mi a hátrafésült haj titka?
Először is fontos megállapítani, egyenes vagy göndör az "alapanyag"? Ha egyenes a haj, akkor a fejtetőnél lehet hosszabbra hagyni, a hullámoshajú fiúk viszont fogják rövidebbre (4-5 centi, a haj típusától függően). Oldalt, hajtípustól függetlenül, lehet rövid. A lenti kép jól mutatja a vágásbeli különbségeket a két hajtípusnál; ha se nem egyenes, se nem göndör a hajzat, konzultálj egy fordásszal, mit lehet tenni az ügy érdekében!

 

Ha a hajad megfelelően levágott, és a textúrája is lehetővé teszi, kérdés, hogyan is szeretnéd ezt a fazont – pl. legyen-e választék vagy sem? Clooney előszeretettel választja a klasszikusabb, választékkal ellátott fazont, míg a Jil Sander modelljei a választék nélküli megoldást képviselik. Továbbá azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a frizura némi befektetést igényel reggelente, és például a jó öreg zselé intenzív használatát…
Ami a választékot illeti: mindenféleképpen az arcformához kell illeszteni. A legjobb, ha mindkét oldalt kipróbálod, melyik választék áll jobban.

A Nagy Klasszikus

Ha a sármosan hátrafésült nem elég retró, próbáld ki ezt: a klasszikus, kisiskolás, oldalrafésült trendet! Egyszerre kisfiús és nagyon szexi – ez a kettősség pedig nagyon feltűnő és izgató…
Ehhez a fazonhoz nincs egy kötött vágási útmutató – igazából sokféle hajból "elkészíthető", és jobb, ha a fodrászra bízod ezt a részét… Ami viszont a formázást illeti, a 2009-es trendek ragaszkodnak a hagyományokhoz: Cary Grant és társai oldalt elválasztott haja tényleg soha nem megy ki a divatból!
A lenti képen, a Calvin Klein divatbemutatón hordott variáció azonban általánosságban nem ajánlott – lágy vonalai nőies hatást keltenek…

Egy szó, mint száz – jövőre visszatérünk a gyökerekhez, és újra divatba jönnek a klasszikus, jól bevált formák és frizurák. A legfontosabb azonban – és ettől lesz a kinézeted szexi és parti-képes -, hogy mindig a fejformádhoz illő, és a hajtípusodnak megfelelő frizurát válszd!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

949 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.