Register
A password will be e-mailed to you.

A téli hónapok egyik legszebb, "szezonális" növénye a karácsonyi kaktusz – színpompás, lilás-rózsaszínes, esetenként fehér és narancssárga virágai igazi pompába öltöztetik a szobát! A borongós, ködös-szürke napokon is jókedvet csalnak arcunkra, elég csak rápillantanunk a virágoktól roskadozó zöld hajtásokra…

Milyen körülmények között tartsuk, hogyan öntözzük őket?

  • A legmegfelelőbb, ha a karácsonyi kaktuszunkat 13 és 20°C között tartjuk. Olyankor, amikor nem virágzik (vagyis: nyugalmi időszakban) 10-15°C is elegendő számára. Télen inkább világosabb, hűvösebb helyre tegyük, ne érje közvetlen napfény, míg nyáron a napsütést és a 18 fokot kedveli.Ha ősszel nem tartjuk hűvös helyen, valószínűleg nem fog virágozni. Csak alacsony hőmérsékleten alakulnak ki a bimbók.
    A bimbók megjelenése után újra tegyük melegebb helyre, de azért ne hurcolásszuk ide-oda a növényt, mert nagyon érzékenyek a hajtásai, és könnyen tönkremennek. A huzatot nem kedveli.

  • Virágzáskor (a bimbók megjelenése után) és nyáron bőségesen öntözzük, lehetőleg lágy vízzel (tehát eső- vagy desztillált vízzel). Soha ne álljon vízben, és két öntözés között hagyjuk a talajt kiszáradni!
  • Biztosítani kell számára a megfelelő páratartalmat, különösen nyáron szereti, ha a leveleit vízzel permetezik.
  • Ha jól érzi magát, októbertől februáris is virágozhat, csak fontos, hogy ne menjen 22°C fölé a szoba hőmérséklete.

Tipp: Ha a tavalyi kaktuszunkon nem látunk még bimbót, csak levelet, akkor tegyük pár hétre a két ablak közé, egy világos helyiségbe. Kicsit fogjuk vissza az öntözését! Néhány nap elteltével meg fognak jelenni a kis bimbók a hajtások végén!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.