Register
A password will be e-mailed to you.

Mindenki tudja milyen jól esik reggelente egy gőzölgő tejes kávé, milyen ínycsiklandó tud lenni délután egy rövid, fekete. De vajon mitől lesz sokáig friss, illatos és szép a kávé? Hogyan tároljuk megfelelően? Mire jó az őrölt?

1. Fontos a fajta!
Keresd mindig a „100% arabica” vagy „arabica kávéval készült” megjelölésű termékeket, mert ezek dús aromájúak és erőteljes ízhatásúak.

2. Vigyázz az őrölttel!

A fény és a levegő károsíthatja a kávé zamatát, ezért ha őröltet veszel, keress vákuumcsomagolásút vagy légszelepeset (kicsi korong a tasakon), az utóbbi megakadályozza a levegő bejutását és a szén-dioxidot is kiengedi.

3. Tárold okosan!
Megőrizheted a kávé frissességét, ha a csomag felbontása után légmentesen záró edényben és sötét, hűvös helyen tartod. A fagyasztó rossz ötlet: károsíthatja a kávészemeket és megváltoztatja az ízt.
.
4. Ha te őrlöd.
A szemes kávé tovább friss marad, ezért csak közvetlenül lefőzés előtt daráld meg. Alkalmazd a kávéfőző gyártója által javasolt őrlési finomságot! A túlzottan durva szemcsés őrleményből gyenge ital lesz, a túl finomból méregerős, keserű.
.
5. Kanalazz!

Csészénként legalább másfél-két evőkanál szükséges egy tökéletes kávéhoz. Ha erősebben szereted a kávét, adagolj bele többet.
.
6. Nem hagyd!

Idd meg minél előbb a lefőtt kávét – ha több mint húsz percig melegítőlapon tartod, égett ízűvé válik.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.