Register
A password will be e-mailed to you.

Azon, hogy Amerikában valakit Sunshine-nak (Napnyugtának), vagy Sunday-nek (Vasárnapnak) nevezzenek, már rég nyugtáztuk és megszoktuk. Még azt is mondhatjuk, a hagyomány náluk az indiánoktól eredően tulajdonképpen évszázados.

No de a moszkvaiak?! Pedig igaz, az orosz fővárosban élők másoknál hajlamosabbak különleges, sőt, különös neveket adni gyermekeiknek: a fiúnevek között idén jelent meg az Angel (Angyal), a Vetyer (Szél), a Volja (Akarat vagy Óhaj), az Amur és a Szever (Észak). A lánynevek között újdonság a Luna (Hold), a Veszna (Tavasz), a Zarja (Hajnalpír), és hét lány kapta az Anna-Marija kettős nevet. De azért Moszkvában is többségben vannak a hagyományokat tisztelő szülők: a legnépszerűbb lánynevek a Nasztaszja, a Masa (vagyis Marija) és a Dasa, vagyis Darja, a fiúk körében pedig a Szasa (Alekszandr), a Makszim, az Ivan és az Artyom vezet.


 
Amint a moszkvai központi anyakönyvi hivatal év végi jelentéséből kiderül, a most záruló 2008. évben Moszkvában több mint 100 ezer gyerek született, ami a város lakosságát tekintve nem túl nagy szám, de mindenesetre a demográfiai válság ellenére több, mint előző évben.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.