Register
A password will be e-mailed to you.

George Bush elnök és hitvese külföldi útjai során számos ajándékot kapott, de a legértékesebbekkel a külügyek irányítóját lepték meg a jegyzék szerint. Valamennyi ajándék köztulajdonba kerül, mivel az amerikai törvények tiltják, hogy a kormányzat képviselői akár a legcsekélyebb ajándékot is elfogadják külföldi kormányoktól. II. Abdalláh jordániai király egy komplett ékszerkészlettel ajándékozta meg januárban Condoleezza Rice-t: a smaragdokkal és gyémánttal ékesített nyaklánc, karkötő, fülbevaló és gyűrű értékét mintegy 147 ezer dollárra becsülik. Júliusban pedig Abdallah szaúdi uralkodó ajándékozta meg Rice-ot hasonló ékszerekkel – ezúttal gyémánt és rubin kivitelben – 165 ezer dollár értékben. A lista említést tesz egy virágszirmokat formázó, 170 ezer dollláros nyakékről is, amelyet szaúdi kollégája, Szaúd el-Fejszál herceg ajándékozott novemberben Rice-nak. 
,
A Bush-házaspár ajándékai szerényebbek: a szaúdi uralkodó által júliusban az elnök hitvesének ajándékozott, gyémántokkal és zafírokkal ékesített ékszerek mindössze 85 ezer dollárt érnek. Bush asszony kapta a dalai láma kezéből a mindössze 6 dollárt érő diós és szárított gyümölcsös kosárkát is.
 
Bush elnök, akiről köztudott, hogy szívesen pattan fel túrakerékpárja nyergébe és maga vágja a bozótot texasi birtokán, Fredrick Reinfeldt svéd kormányfőtől egy svéd gyártmányú láncfűrészt kapott ajándékba (570 dollár).
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.