Register
A password will be e-mailed to you.

Nincs is annál szebb látvány, mint a karácsonyfa alatt várakozó, színes csomagolópapírokba csomagolt, szalagokkal és óriási masnikkal átkötött csupa-meglepetés csomagok! Most lépésről lépésre megmutatjuk neked, hogyan tudsz egy lenyűgöző óriás-masnit varázsolni – pár perc alatt!

1. Vegyél két azonos vastagságú szalagot! Illeszd össze őket a végeinél fogva, és vágj le belőlük kb. 2 méternyit (a hossz függ attól, mekkora masnit szeretnél).

 

2. A szalagokat összefogva tekerd fel őket egy olyan sugarú körbe, amekkora méretű masnit szeretnél a végén kapni. Amikor elkezded a "tekerést", egy celluxszal rögzítsd a végét – így fixálod a kör nagyságát. Amikor készen van, ismét celluxszal rögzíts.

 

3. Nyomd össze középen a szalag-tekercset, lapítsd ki, és a két végén vágd le mindkét oldalon a csücsköket. Az összelapított szalagköteg így mindkét végén "csúcsos" lesz (de nem hegyes).

 

4. Engedd el a szalagot, hogy újra kör alakú legyen. Ezután illeszd össze a keskeny pontokat, és kösd össze erősen egy vékonyabb, árnyalatban illő másik szalaggal. Így egy csokornyakkendő formát kapsz. A vékony szalagot hagyd hosszúra, még szükség lesz rá.

 

5. Kezdd el egy határozott modzulattal kihuzogatni a hurkokat egymás alól.Az a lényeg, hogy a hurkokat egy kicsit szét kell huzogatni (persze, óvatosan, nehogy szétcsússzon, de azért kellően határozott mozdulattal).

 

6. A hosszú vékony szalaggal kösd rá a masnit a csomagra, majd kétoldalú celluxszal az alsó hurkokat ragaszd rá a csomagra, hogy szépen rálapuljon a masni!

7. Ugye, hogy milyen egyszerű? Elkészült a saját, egyedi, házi masnid! A színekkel és a mintákkal kísérletezz bátran, és tedd szeretteid ajándékát igazán egyedivé és személyessé!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.