Register
A password will be e-mailed to you.

Talán nincs olyan ember ma kicsiny kis hazánkban, aki ne enne a Szent napon bejglit. Minden anyuka, nagymama lázasan készíti a karácsony előtt napokban a finom diós és mákos desszertet. Mi lenne ha idén meglepnéd a családodat és te készítenél nekik bejglit?

Hozzávalók (3 rúd)

.
50 dkg liszt
30 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 tojás
2 dkg élesztő
Csipet só

A diótöltelékhez

20 dkg darált dió
1 + ½ evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg cukor
½ citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
kevés tej

A máktöltelékhez
.
20 dkg darált mák
½ citrom reszelt héja
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
.
A sütemény elkészítése
.
Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet gyúrd össze a vajjal, a tejjel, a cukorral, a sóval, a 2 egész tojással és az élesztővel. ½ óra pihentetés után formálj 3 cipót, majd pihentesd őket 2-3 óráig.

A dió töltelékek elkészítése:

Keverd össze a diót, a zsemlemorzsát, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és annyi tejet, hogy a töltelék laza legyen. Ha a töltelék nagyon puha, a tészta megreped.

A mák töltelék elkészítése:

Keverd össze a mákot, a reszelt citromhéjat a cukrot és a mazsolát. Miután megtöltötted a tésztát, ismét kelesztd, majd a tetejét kend meg tojással. Mielőtt a sütőbe teszed, még egyszer kend meg tojással, és szurkáld meg a tetejét, hogy nehogy megrepedjen.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.