Register
A password will be e-mailed to you.

Lázasan megy a karácsonyi készülődés, nyilván te is minden este és hétvégén vadul járod a boltokat, hogy el felejtsd egyik rokonodat, barátodat sem megajándékozni. De az ajándékozás mellett, a legfőbb karácsonyi hangulatot az teremti meg, ha kellően fel is díszíted a lakásod.

Íme néhány elengedhetetlen kellék, amit még gyorsan szerezz be.

1. Karácsonyfa
A legfontosabb kellék a karácsonyfa. Jelenleg szinte minden áruház mellett, piacon vagy külvárosban elérhető a fenyőfa. Ha normál méretet választasz gyakorlatilag 5000 Ft körül tudsz fát beszerezni. Ha valami speciálisat szeretnél (3 m vagy fölötti vagy cserepes) akkor számíthatsz arra, hogy valamivel drágább lesz. A fákat könnyen haza tudod szállítani, a legtöbb helyen össze van már hurkolva. Ne feledkezz el a karácsonyfa lábáról és a zsinórról, amivel esetleg majd kikötöd a lakásban, nehogy felboruljon.
.
2. Ágak
A legjobb díszítőelem a fenyőág. A legjobb ötlet a beszerzésére, amikor elmész a fáért, megkéred az eladót, hogy néhány ágat, amit amúgy kidobna, adjon oda neked. Ezekből kiváló díszeket tudsz készíteni az ünnepi asztalra és a nappaliban a dohányzó asztalra egyaránt. A legjobb ha veszel hozzá még egy kis drótot, valami szép szalagot, és ha kevésbé vagy ügyes akkor valami szép tálkát. A kreatívabbak tálka nélkül is összeállíthatnak belőle egy szép díszt. Ha az ágak közé bedrótozol egy szép gyertyát és rákötsz egy masnit már el is helyezheted.

3. Gyertya
A legjobb ha veszel néhány vastag és néhány vékony gyertyát. A vékonyak közül néhányat tegyél a gyertyatartókba, amit az ünnepi vacsorához el is helyezhetsz az asztalon.(A vékony gyertya a tartóval nem lesz útban senkinek, de a hangulatot megteremti) A vastag gyertyákat pedig tedd be az ágak közé és így tedd ki dísznek az asztalokra, vagy ablakpárkányra. Vigyázz mindig, hogy soha ne legyen az égő gyertya felett függöny, vagy bármi, ami meggyulladhat.

4. Díszek
Manapság már annyi dísz közül választhatsz, hogy szinte el sem tudod majd dönteni, mit is szeretnél. Évek óta nagy divat, hogy egy vagy kétszínű fát állítanak az emberek. A mostani divat a piros és az arany kombinációja, de divatosak még a hűvös színek is, a kék mondjuk ezüsttel. Szinte mindegy mely két színt párosítod össze, a hatás ugyanolyan hangulatos lesz. Az égőket el ne felejtsd, hiszen azok fogják majd  megvilágítani a díszeket.

5. Csillagszóró
Csillagszórót általában akkor szoktak meggyújtani az emberek, ha éppen a fa körül tevékenykednek, mondjuk ajándékokat bontogatnak, vagy énekelnek, beszélgetnek. Az este elengedhetetlen kelléke ez. Nem különben egy kisgyereknek, akit teljesen elvarázsolsz egy csillagszóróval.
.
6. Illat – Füstölő
Ha véletlenül nem igazi fenyőt veszel, hanem műfenyőt feltétlenül gondoskodj a finom illatokról. Lehet kapni illatos gyertyákat, illetve kimondottan karácsonyi illatú szoba illatosítókat. Ha ezeket nem annyira szereted, mert mondjuk túl erősnek ítéled meg az illatukat, akkor vegyél füstölőt. Ebből is már számtalan félét kaphatsz, csak nézz körül.

7. Szalvéta

A szép, karácsonyi szalvéta elengedhetetlen kelléke a karácsonyi vacsorának. Ilyenkor a legjobb ha a terítő színéhez igazodsz. Ha például zöld a terítőd, akkor vegyél hozzá zöld szalvétát, amin aranyszínű szegély van. Ha piros a terítőd, akkor vegyél hozzá piros, barna, aranyszínű szalvétát. Lehet mintás is, vagy olyan, amire díszek vannak rárajzolva. Ha szereted a retrót, akkor vegyél télapósat, vagy rénszarvasosat.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.