Register
A password will be e-mailed to you.

Ha vega vagy, és ha nem vagy az, csak néha jól esik egy kis húsmentes étel, akkor bátran készíts brokkolival töltött krumplit. A párod is örülni fog, meglátod! Ha pedig nem, akkor süss ki hozzá egy szelet pulykát és mind a tíz ujját megnyalja.

Hozzávalók 2 személyre
.
4 nagyobb sütnivaló burgonya
4 brokkoliszár
½  teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sovány tej vagy szójatej
3 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítése
.
A sütőt melegítsd fel 200 fokra. Kefével dörzsöld át a burgonyákat és a közepük körül ejts kicsiny vágatokat, hogy a sütés után könnyebben félbe tudd őket vágni. Legalább 1 órán át süsd, hogy megpuhuljanak. Ha nincs elég időd, akkor vágj lyukat a burgonyákra és mikrohullámú sütőben a legmagasabb hőfokon 15 percig egyszer körbeforgatva süsd őket. Amíg a burgonyák sülnek, vágd le a brokkoli szárát és szedd szét virágjaira. Addig párold, amíg puha, de még ropogós nem lesz. Vágd apró darabokra. Amikor a burgonyák megfőttek, vágd őket félbe. Kapard ki a belsejüket egy közepes nagyságú tálba. Sózd meg a burgonyabelet, öntsd le olívaolajjal és tejjel, majd törd péppé. Add hozzá a sajtot és a brokkolit. Jól keverd össze. Ha elkészültél, kanalazd vissza a tölteléket a burgonyafelekbe, s addig süsd, amíg jól át nem melegszik.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.