Register
A password will be e-mailed to you.

A Chhat Puja egy nagyon örömteli, vidám és színpompás fesztivál Indiában. Ez a négy nap a legszentebb hindu fesztiválja az észak indiai embereknek. A Chhat Puja alatt folyamatosan különleges rituálékat végeznek el az emberek. Az ünnep közvetlenül a Divali utáni héten veszi kezdetét. Az a szó, hogy Chhat, a hatos számot jelenti hindiül.

A Chhat Puja a Kartik hatodik napján kezdődik el, ami a szent hónapot jelöli a hindu naptár szerint. Sokan többféleképpen hívják ezt az ünnepet, van aki Chath Pujának, vagy Chat Pujának, vagy Chatt Pujának, vagy Chhath Fesztiválnak.

 

Az emberek a Chhat Puja alatt folyamatosan imádkoznak a Nap Isten felé. Ezzel köszönik meg a Napnak, hogy megadományozta őket a földi élettel és azzal, hogy teljesítette több kívánságukat is. Négy napig folyamatosan imádkoznak és fürdenek. Ezt az ünnepet nagyon régóta tartják már Indiában.

A Chhat Puja négy napja alatt minden ember felveszi a legjobb és legszínesebb ruháját vagy éppen teljesen újat vesz magának. Egész nap népi zenéket hallgatnak az otthonukban és a folyók partjainál. Emberek milliói mártóznak meg ilyenkor a szent folyóban a Gangeszban és más folyókban is.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.