RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A Chhat Puja egy nagyon örömteli, vidám és színpompás fesztivál Indiában. Ez a négy nap a legszentebb hindu fesztiválja az észak indiai embereknek. A Chhat Puja alatt folyamatosan különleges rituálékat végeznek el az emberek. Az ünnep közvetlenül a Divali utáni héten veszi kezdetét. Az a szó, hogy Chhat, a hatos számot jelenti hindiül.

A Chhat Puja a Kartik hatodik napján kezdődik el, ami a szent hónapot jelöli a hindu naptár szerint. Sokan többféleképpen hívják ezt az ünnepet, van aki Chath Pujának, vagy Chat Pujának, vagy Chatt Pujának, vagy Chhath Fesztiválnak.

 

Az emberek a Chhat Puja alatt folyamatosan imádkoznak a Nap Isten felé. Ezzel köszönik meg a Napnak, hogy megadományozta őket a földi élettel és azzal, hogy teljesítette több kívánságukat is. Négy napig folyamatosan imádkoznak és fürdenek. Ezt az ünnepet nagyon régóta tartják már Indiában.

A Chhat Puja négy napja alatt minden ember felveszi a legjobb és legszínesebb ruháját vagy éppen teljesen újat vesz magának. Egész nap népi zenéket hallgatnak az otthonukban és a folyók partjainál. Emberek milliói mártóznak meg ilyenkor a szent folyóban a Gangeszban és más folyókban is.
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.