Register
A password will be e-mailed to you.

Az okos és gyönyörű iskoláslány, Charlotte Robinson lábai előtt ott hevert az egész világ – amíg ki nem alakult nála az anorexia. 5 hónap alatt az ételektől való "halálos félelme" és a sportolás iránti megszállottsága miatt testsúlya a harmadára csökkent.
A 18 éves lány megpróbálta felvenni a harcot a betegségével, és elkezdett egy kezelési programot, amikor tüdőgyulladást kapott és meghalt. A testsúlya 38 kg volt.
.
Két héttel később, a szülei, Chris és Pauline, illetve az öccse William megtudták: Charlotte mind a négy tárgyból kitűnően végzett, és felvették volna a Cambridge Egyetemre.
.
Lassan fény derül a részletekre. A halottkémi szemle után a patológus a kezelésbevétel halogatását sérelmezte, mondván a lány "szó szerint elfogyott".
Charlotte-nál 15 éves korában obszesszív-kompulzív zavar (OCD) alakult ki, mindent kényszeresen meg akart érinteni és ellenőrizni. A betegségére antidepresszánst írtak föl, ami segített is az OCD leküzdésében, azonban mellékhatásként étvágytalanságot okozott.
Tavaly diagnosztizálták nála az anorexiát, éppen az iskolai megmérettetések kezdetének időszakában. A 177cm magas lány 1 hónap alatt 57 kilóról 40 kilóra fogyott, a testtömeg indexe (BMI) 13,7 volt (a normális 20 és 25 között van).
Júliusban beutalták egy speciális klinikára, ahol megkezdték Charlotte kezelését. Beleegyezett, hogy egy "újra-táplálási" programban részt vegyen; ekkor már 38 kg volt, és bevallotta, hogy napi néhány korty levesnél nem eszik többet. A pszichiátere szerint: "Kétségbeesetten vágyott a segítségre, és nagyon megkönnyebbült, amikor segítséget kapott."

Hamarosan azonban kórházba került, súlyos hasmenéses panaszokkal. A BMI indexe már ijesztően alacsony, 11 volt ekkor, ezért orrszondával napi 500 kalóriát próbáltak a szervezetébe juttatni – és úgy tűnt, jól reagál. Augusztusban azonban a légzése nehézzé vált, a röntgen felvételek pedig igazolták, hogy gócos tüdőgyulladása van. Az intenzív osztályra vitték, lélegeztetőgépre került és antibiotikumokat is kapott, azonban augusztus 8.-án meghalt.

A Charlotte által, az OCD-re szedett antidepresszánst gyártó cég képviselője annyit fűzött hozzá: "Nincs tudomásom arról, hogy a gyógyszer bármilyen összefüggésben lenne az anorexiával."

Forrás: Daily Mail, Independent.co.uk

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Kiss Kata:)

    Anorexiás vagyok.5napja nem ettem semmit.Csak is vizet iszok.És mindennap 30perceket fútok…
    akkor most énis meghalok???:O

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.