Register
A password will be e-mailed to you.

Ebbe a levesbe aztán minden van. Van benne hús, zöldség, kefir, hagyma és többféle fűszer.
A káposzta és a virsli az, amelyek megadják kellemes bukéját. Szombaton délben főzz a kedvesednek egy jó kis Frankfurti levest.

Hozzávalók 2 főre
.
Kelkáposzta 400 g
Napraforgóolaj 20 g
Vöröshagyma 1 db
Őrölt bors
Petrezselyemzöld
Vegeta (vagy hasonló fűszer, amit szeretsz)
Liszt 20 g
Kefir 100 g
Virsli 200 g
Majoránna

Fokhagyma

Elkészítése

A finomra vágott hagymát teflonbevonatú edényben fonnyasztd meg, tűzről levéve add hozzá a napraforgóolaj felét. Keverd bele a reszelt fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát. Sózd meg majd ízesítsd őrölt borssal, majoránnával. Fedő alatt a maga gőzében párold tovább. Ezután öntsd fel vízzel, add hozzá a vegetát és főzd puhára. Lisztből készíts zsemleszínű száraz rántást, öntsd hozzá a maradék olajat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és ezzel a rántással sűrítsd be. A felkarikázott virslit tedd a levesbe majd keverd bele a kefirt és ismét forrald fel. 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.