Register
A password will be e-mailed to you.

Nyilván mindenki számára izgalommal teli és talán még stresszes is az a szitu, amikor állásinterjúra megy. Sokan izzadnak, remegnek, görcsöl a hasuk és feszültek. Pedig ha megfelelően felkészülsz, nincs mitől félned. Itt van néhány fontos szempont, amit mindig tarts szem előtt.

1. Legyen kifogástalan a megjelenésed!

A jó külsőt a sikeresség jeleként könyvelik el. A tanulmányokból az derül ki, hogy szoros kapcsolat áll fenn a gondos öltözködés, az önbizalom és a munkában elért siker között. Nagyon fontos, hogy az állásinterjúra ne viselj rikító színű holmikat, feltűnő ékszereket. Az öltözéked legyen letisztult, vegyél fel egyszerű szürke vagy fekete nadrág, vagy szoknya kosztümöt. A szoknyád ne legyen térdnél rövidebb és legyen rajtad harisnya egy fél magas sarkú cipővel. Felül viselj fehér blúzt, vagy inget. Hajad legyen ápolt és legyen feltűzve kontyba vagy copfba. Kezeid legyenek ápoltak, körmöd szépen levágott. Csak semmi rikító szín! Arcodon legyen egy finom smink, de csakis natúr.
Ilyenkor felejtsd el a stílusodat! A ruházatod sugallja azt, hogy te egy rátermett, megbízható, magabiztos nő vagy.

2. Ügyelj a testbeszédre!
.
Az első benyomást nagy mértékben befolyásolja mozgásunk, taglejtésünk. Környezetünk az érzéseinkről és a magatartásunkról szóló jelzéseket a következők alapján észleli: 7 %-ban szavainkból, 38 %-ban hangunk és 55 %-ban arckifejezésünk alapján. Ha hanglejtésünk vagy arckifejezésünk nincs összhangban szavainkkal, hallgatóságunkra erősebben hat a nem szóbeli üzenet.
Hogy az első találkozás pozitív legyen, kezdj egy határozott kézfogással. Figyelj arra, hogy a testbeszéded ne árulja el, hogy mennyire akarod az állást. Uralkodj az arcvonásaidon! Okkal vagy ok nélkül ne mosolyogj, mert ezt a gyengeség és a határozatlanság jelének fogják tartani.
Nézz szemébe annak, akivel beszélgetsz! A jelentkezők közül azokat tartják gyors észjárásúnak, megbízhatónak, öntudatosnak, bizalomra méltó és felelősségteljes egyénnek, akik keresik beszélgetőpartnerük tekintetét.

3. Mond azt, amit gondolsz! De gondolkodj!

A jelentkező célja, hogy magabiztosságot sugározzon és bizalmat keltsen. Szavaidból is annak kell kiderülnie, amit testbeszéded  és megjelenésed sugall. Ha ezek nincsenek összhangban, leendő munkáltatódat megzavarják a „vegyes jelzések”. A beszélgetést pozitív közléssel kezdd és fejezd be! Beszélj arról, hogy előzetesen tanulmányoztad a vállalat munkáját, működését és mely területek érdekelnek legjobban. Távozás előtt összegezd, véleményed szerint mitől vagy a legalkalmasabb jelölt erre az állásra.

3. A beszélgetőpartneredet szólítsd a nevén!

Ez a legjobb módja annak, hogy felkeltsd és ébren tartsd a figyelmet. Ne beszélj terjengősen. Azok kommunikálnak jól, akik röviden, tömör mondatokban beszélnek.

4. Sajátítsd el a társalgás művészetét.

Azok, akik látszólag fesztelenül csevegnek idegenekkel társaságban vagy üzleti megbeszélésen, általában keményen megdolgoztak ezért a képességért.

5. Olvass el egy hetilapot és legalább egy napilapot (ne női magazinra vagy pletykalapra gondolj!), így nem jössz zavarba társalgás közben.

6. Bátran tegyél fel kérdéseket.

Beszélj nyugodtan, határozottan és magabiztosan. Jó módszer, ha előtte otthon felveszed majd visszahallgatod a saját beszédedet. Így rájössz te is a hibákra és tudsz rajtuk változtatni.

Ha kifogástalan a megjelenésed, magabiztos a mozgásod és meggyőzően beszélsz, komoly esélyed van az áhított állás elnyerésére.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.