Register
A password will be e-mailed to you.

Mostanában divatos szó és divatos étel is a francia ratatouille. Sokan azt mondják, hogy legjobban a magyar lecsóra hasonlít, főleg azért mert zöldségekből készül és egytál étel. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják! Íme egy recept, hogy hogyan készíts ratatouille-t.

Hozzávalók 2 személyre
.
1 kisméretű meghámozott és kockára vágott padlizsán
Tengeri só
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma kipréselve
1 apróra vágott vöröshagyma
1 felszeletelt cukkini
1 evőkanál liszt
1 feldarabolt zöldpaprika
4 felaprózott zöldpaprika
4 felaprózott friss bazsalikomlevél
2 feldarabolt paradicsom vagy 20 dkg paradicsomsűrítmény
4 kimagozott feketeolíva-bogyó

Elkészítése

A padlizsándarabokat sóval dörzsöld be, és tedd félre. Az olívaolajat közepes lángon hevítsd fel, s pirítsd benne aranybarnára a fokhagymát és a vöröshagymát. A cukkini kockákat forgasd meg a lisztben, majd tedd a serpenyőbe. Mosd meg a padlizsánszeleteket, itasd le róluk a vizet, majd enyhén szórd meg őket liszttel. Tedd a serpenyőbe. 5 percig közepes lángon főzd. Fedd le, és lassú tűzön párold 30 percig. Add hozzá a zöldpaprikát, bazsalikomot és a paradicsomot. Fedő nélkül addig főzd, míg az összes zöldség meg nem puhul, s a nedvesség el nem párolog. Olívabogyóval díszítve tálald. Melegen és hidegen egyaránt ízletes.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.