Register
A password will be e-mailed to you.

Szörnyű adatok rémisztik meg azokat az ifjú párokat, akik gyarapítani szeretnék kis családjukat. Manapság minden hetedik terhesség vetéléssel végződik. Mégis van remény, és sok esetben felismerhető olyan kiváltó ok, amely gyógyszeresen vagy műtéttel kezelhető. Ha nem tudunk ilyenről, de szeretnénk megelőzni a tragédiát, tartsuk be a következő fontos tanácsokat és változtassunk életmódunkon.
.
Az anya életmódja befolyásolhatja magzata egészségét és a vetélés kockázatát akkor is, ha nem tartozik a magas kockázati csoportba. Egyáltalán nem szabad dohányozni és alkoholt fogyasztani, még a terhesség előtt sem! Gyógyszert, függetlenül attól, hogy az receptre kapható –e vagy vény nélkül is kiváltható, csak orvosi javallatra szabad szedni.

A kutatási eredmények alapján a dohányzóknál sokkal nagyobb a terhesség alatti vérzésnek, a méhen belüli magzatfejlődés zavarának és a vetélésnek a kockázata, mint a nemdohányzóknál. És mert senki sem tudja pontosan, mennyi alkoholt lehet biztonsággal fogyasztani, a szakértők azt tanácsolják, hogy a terhes vagy a gyermekre vágyó nők egyáltalán ne igyanak.

Feltételezik, hogy a stressz fokozza az agyalapi mirigyben a prolaktin nevű hormon elválasztását, a magas prolaktinszint pedig gátolja a progeszteron termelését, amitől fokozódhat a vetélés kockázata. Ezért nagyon fontos stressz mentes környezetet biztosítani a kismamáknak. Minden – nem gyógyszeres – lehetőséget meg kell ragadni, amivel a feszültség oldható.
.
A legtöbb édesanya emlékezetében elhalványodnak a nehéz terhességi hónapok, a vajúdás és a szülési fájdalmak, amikor először veszi karjába a gyermekét. Azok, akiknél annyi nehézség után végre világra jön a várva várt kis jövevény, sokszor valóságos csodának tartják.
.
A tudomány fejlődésével egyre újabb és újabb módszereket fejlesztenek ki a vetélések okainak a kimutatására és megszüntetésére. Így remélhetőleg kevesebb nőt foszt meg a sors a gyerekáldás csodájától.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.