RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Az új kutatási eredmények szerint az egyik legfontosabb, amit az egészségünkért tehetünk, ha elegendő D-vitaminról gondoskodunk.

Folyton ezt hallod te is: A legfontosabb amit tehetsz az egészséged érdekében: kiegyensúlyozott étrend rengeteg gyümölccsel és zöldséggel, rendszeres testmozgás és a dohányzás mellőzése. Most gyorsan tegyük hozzá azt is, hogy tölts valamivel több időt a napon.

Az orvostudomány jelenleg ellent mond önmagának, hiszen évtizedekig éppen a napfény veszélyeire hívták fel a figyelmünket: a ráncok, pigmentfoltok kialakulására és a bőrrák fokozódó kockázatára. Az orvostudomány új és meggyőző felfedezései azonban arra utalnak, hogy a napfény igenis hasznos.
Ugyanis a napsugár segítségével állítja elő a szervezet a D-vitamint,a mely hozzájárul a rák megelőzéséhez, megvéd a szívbetegségektől, és olyan betegségek egész sorát tartja távol, mint például a szklerózis multiplex, a reumás ízületi gyulladás, a cukorbetegség és az ínysorvadás.
Ígéretesnek mutatkozik még a szívbetegség és egyes daganattípusok kezelésében is.

Régóta ismert, hogy a D-vitamin mennyire fontos a csontépítésben (mivel kalcium táplálékból való felszívódásához elengedhetetlen), de újabban még előkelőbb helyre került a tápanyagok sorában.

Meglepő felfedezés
.
Napi 1000 NE (nemzetközi egység) D-vitamin bevitele kiegészítők szedésével vagy napozás révén felére csökkenti a vastagbélrák kockázatát, így például Magyarországon évente sok száz ember életét lehetne megmenteni.
Ráadásul kutatók eddig már legalább 18 rákfajtát neveztek meg, melyek gyakoribbak azok körében, akiknek a szervezetébe nem jut elegendő D-vitamin; ezek között van az emlő, a prosztata és a tüdőrák is.
(Egyéb a D-vitaminnal kapcsolatba hozott rosszindulatú daganatok: hólyag-, nyelőcső-, gyomor-, petefészek-, végbél-, vese-, méh-, méhnyak-, epehólyag-, gége-, szájüregi-, hasnyálmirigy és vastagbélrák)
.
Fontos!

A D-vitamin, ami a szervezetünkben nyáron termelődik, még akkor is segít leküzdeni a rákot, amikor az már kialakult.

Hogy rendelkezhet egy egyszerű vitamin ilyen elképesztő erővel?

Ha még nem tudnád: a D igazából nem vitamin. A szervezetben jótékony hormonná alakul át, erősíti csontjainkat, szabályozza sejtnövekedést, és a gátolja az ellenőrizhetetlen sejtosztódást, ami rákhoz vezet.

Nem a rák az egyetlen súlyos betegség, amely a D-vitaminnal kapcsolatba hozható. Ha több kerül a szervezetbe, az megvédhet a szívbetegségektől és a magas vérnyomástól, cukorbetegségtől, melyek gyakoribbak a világ azon részein, ahol az év nagyobbik felében nem süt elég erősen a nap. A szívbetegség okozta halál gyakoribb télen, mint bármely más évszakban.

Hogyan vidd be a napi 1000 NE adag D-vitamint?

A napi 1000 NE bevitelét biztosító étrend meglehetősen egyhangú lenne (főleg tejből, gyümölcsléből és dúsított gabonapehelyből állna, valamint olajos halból és csukamájolajból), ezért a nap és a kiegészítők között lehet választani.
Aki elegendő D-vitaminra tesz szert a napfényből tavasszal, nyáron és ősszel, az tud tartalékolni annyit, amennyi kitart egész télen át, de csak akkor, ha nem használ mindig fényvédő krémeket.

A bőrrák megelőzése érdekében a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy kiegészítőkkel biztosítsuk a D-vitamin mennyiséget.
A D-vitamin szakértők viszont úgy vélik, túlzásba vittük a fényvédő krémek használatát. Ha a D-vitaminszint megemeléséhez szükséges napfényről gondoskodnánk, „tízszer annyi ember menekülne meg a ráktól, mint amennyien bőrrákban halnak meg”.

A lényeg, először ki kell deríteni, kinek mennyi idő múltán pirosodik ki a bőre, vagy mutatkozik meg rajta más módon a napfény hatása. Aztán ennek az időnek az egynegyedét töltsd a szabadban fényvédő krém nélkül (az arcodra feltétlenül tegyél), hetenként többször.
Az emberek zöménél ez 10-15 perc a déli napfényben.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.