Register
A password will be e-mailed to you.

A máglyarakást manapság már főételként esszük, hiszen egy adag belőle pont elég egy könnyű leves mellé. Viszont ha éppen édességre vágyunk, szeretjük az almát, a mandulát, akkor a legjobb, ha egy finom máglyarakást készítünk. Nem is bonyolult, próbáld meg te is elkészíteni!

Hozzávalók
.
10 db kifli vagy zsemle (nem baj ha már pár napos, sőt akkor jobb)
½ l tej
2 db egész tojás
10 dkg mazsola
10 dkg mandula
8 dkg cukor
8 dkg vaj
½ kg alma

Elkészítése

4 dkg vajat önts egy jénai tálba. (azért öntsd, mert előtte pár pillanatra tedd be a mikróba, hogy kicsit megolvadjon) Helyezd bele a már előre karikákra vágott kifliket, majd rétegesen szórd meg a következő keverékekkel:  cukorral összekevert őrölt mandula, majd a meghámozott, csumájától megtisztított, szeletekre vágott alma, majd mazsola. Ezt a három réteget ismételd meg. Majd az egész tetejére tedd rá a tojással elkevert tejjel és olvasztott vajjal leöntött kiflit, majd tedd be a sütőbe. 20 perc alatt kész.


 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.