Register
A password will be e-mailed to you.

Ha akarsz egy szuper vidám estét a kedveseddel vagy a prüntyijeiddel, akkor a legegyszerűbb módja, ha palacsintát sütsz a kis csapatnak. Ezután elég csak körbetelepedni az asztal vagy netán a tv körül, és egy jó beszélgetés illetőleg egy hangulatos DVD mellett elfogyasztani a pompás vacsorát.

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 tojás
2.5 dl tej
2.5 dl szóda (szénsavas ásványvíz)
csipet só
kevés olaj
kis merőkanál

Elkészítés módja:

A lisztet és a tojást egy kevés tejjel összedolgozod, simára kikevered. Felváltva öntsd hozzá a tejet és az ásványvizet, közben folyamatosan kavard, maradjon sima! Ha esetleg nagyon sűrű lenne, a végén pici vízzel lazíthatod (de ne legyen nagyon folyós!). A legeslegvégén önts hozzá egy kevés olajat (a mamám tanácsa: öntsd és számolj: 1-2-3 – ennyi olaj kell bele). Jól dolgozd el.

A teflon serpenyőt egy ici-picit meg kell olajozni az első palacsinta kisütésekor, de utána már nem, mert a tésztában van olaj. Egy kis merőkanállal adagold a tésztát, és jól folyasd körbe a serpenyőben. Mielőtt kimérnéd a következő adagot, mindig keverj a tésztán egyet a merőkanállal!
És, kezdődhet a palacsintasütés….!

Kakaóporral, nutellakrémmel, lekvárral, dióval, fahéjjal ízesítjük. Voilá!

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.