Register
A password will be e-mailed to you.

Gyerekkorunk egyik legínycsiklandóbb édessége volt a habkönnyű madártej. Különleges és egyben egyedi, tipikus magyar eledel.

Ha olyan desszertre vágysz, ami nem olyan „nehéz”, mint egy száraz sütemény, vagy torta és nem is olyan „egyszerű”, mint egy csokoládé, akkor szánj rá egy fél órát és készíts madártejet!

Hozzávalók
.
1 liter tej
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
3 db tojás
1 tenyérnyi mazsola

Elkészítése

Vegyél elő lábost, amibe öntsd bele a tejet. Ebbe szórd bele a cukor felét és az egész vaníliás cukrot. (Ízlés szerint szórd bele a mazsolát is) Miután megkeverted forrald fel.

A tojásokat válaszd ketté, és tedd külön a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját tedd bele egy kis edénybe, amibe tedd bele a maradék kristálycukor felét és alaposan keverd össze.
A fehérjét tedd bele egy nagy jénaiba és verdd fel kemény habbá.

Miután felforrt a tej, a habot óvatosan kanalazd bele. Ezt követően egy szűrőlapáttal szedd le a tejről a habot, majd a tejbe tedd bele következő habot. Azt is szedd le. Miután az utolsó adag hab is elkészült, keverd bele a tejbe a tojássárgájával összekevert cukrot, de azt már ne főzd tovább. Vedd le a tűzről. (ezt már nem szabad főzni, mert megfő a tojássárgája!)

Addig keverd őket, amíg be nem sűrűsödik.
Miután az egész kihűlt, tedd be a hűtőbe. Ha már hideg, akkor tálald.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.