Register
A password will be e-mailed to you.

2008. szeptember 13-val, Őstenger címmel varázslatos időszaki kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, mely a tengerek 4600 millió éves történetét interaktív módon, tudáspróba és ajándékok társaságában mutatja be.

Hatalmas tengeri szörnyek, félelmetes fogak, kegyetlen állkapcsok – vajon valóban léteztek valaha ilyen élőlények, vagy csak a képzeletünk szülöttei? Már a régi korok emberei is találtak olyan csontmaradványokat, amelyek lángra gyújtották a képzeletüket. Talán ez a magyarázata a sok nép mítoszaiban, népmeséiben felbukkanó csodás tengeri lényeknek, óriási szörnyeknek, félelmetes sárkányoknak, fantasztikus kígyóknak. Bár ezek az állatok valójában sohasem léteztek, a valóság legalább ilyen regényes.

Valaha, sok százmillió évvel ezelőtt a tengerekben alakult ki az élet. A barátságtalan szárazföldön az apró és védtelen élőlényeknek nem sok esélyük lett volna a fennmaradásra, így a vizeket hamarosan benépesítették a különböző színű, méretű, formájú állatok.

Tudtad, hogy voltak korszakok, amikor a halaknak páncéljuk volt, a tengeri skorpiók 4 méteresre is nőttek, a cápák fejét fogak borították? Hogy néztek ki a félelmetes őshüllők? Mely négylábú emlősök választották a tengeri életformát? Látogatóink különleges környezetben rengeteg kérdésre kapnak választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhatják a régmúlt élőlényeinek hihetetlen gazdagságát.

A kiállításon a vízi világ történetén át kalauzoljuk látogatóinkat. Bemutatkoznak ismerősnek-, vagy különösnek tűnő élőlények. Lesznek köztük kisebbek és óriásiak, békések és harciasak, némelyik leszármazottjai ma is lakják a tengereket, mások nyom nélkül tűntek el az élet nagy forgószínpadáról. Innen indult hódító útjára az élet – melynek csupán egy rövidke fejezetében szerepelünk mi, emberek.

A KIÁLLÍTÁS INTERAKTÍV.

A kiállítás megtekinthető: 2008. szeptember 13- november 2.

Nyitva tartás:

keddtől vasárnapig, 10-17 óráig, hétfő szünnap.

Szeptember 26-án (péntek) és október 16-án (csütörtök) technikai okok miatt zárva.

Belépőjegy ár (a jegy a vár egész területére érvényes):
felnőtt: 1100 Ft
gyermek: 900 Ft
csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok): 700 Ft
családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek): 3600 Ft
Csoportok számára bejelentkezés és információ:
06 1 363-2711 és 06 1 422-0765
www.mmgm.hu és www.ngkids.hu

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

946 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.