RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

2008. szeptember 13-val, Őstenger címmel varázslatos időszaki kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, mely a tengerek 4600 millió éves történetét interaktív módon, tudáspróba és ajándékok társaságában mutatja be.

Hatalmas tengeri szörnyek, félelmetes fogak, kegyetlen állkapcsok – vajon valóban léteztek valaha ilyen élőlények, vagy csak a képzeletünk szülöttei? Már a régi korok emberei is találtak olyan csontmaradványokat, amelyek lángra gyújtották a képzeletüket. Talán ez a magyarázata a sok nép mítoszaiban, népmeséiben felbukkanó csodás tengeri lényeknek, óriási szörnyeknek, félelmetes sárkányoknak, fantasztikus kígyóknak. Bár ezek az állatok valójában sohasem léteztek, a valóság legalább ilyen regényes.

Valaha, sok százmillió évvel ezelőtt a tengerekben alakult ki az élet. A barátságtalan szárazföldön az apró és védtelen élőlényeknek nem sok esélyük lett volna a fennmaradásra, így a vizeket hamarosan benépesítették a különböző színű, méretű, formájú állatok.

Tudtad, hogy voltak korszakok, amikor a halaknak páncéljuk volt, a tengeri skorpiók 4 méteresre is nőttek, a cápák fejét fogak borították? Hogy néztek ki a félelmetes őshüllők? Mely négylábú emlősök választották a tengeri életformát? Látogatóink különleges környezetben rengeteg kérdésre kapnak választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhatják a régmúlt élőlényeinek hihetetlen gazdagságát.

A kiállításon a vízi világ történetén át kalauzoljuk látogatóinkat. Bemutatkoznak ismerősnek-, vagy különösnek tűnő élőlények. Lesznek köztük kisebbek és óriásiak, békések és harciasak, némelyik leszármazottjai ma is lakják a tengereket, mások nyom nélkül tűntek el az élet nagy forgószínpadáról. Innen indult hódító útjára az élet – melynek csupán egy rövidke fejezetében szerepelünk mi, emberek.

A KIÁLLÍTÁS INTERAKTÍV.

A kiállítás megtekinthető: 2008. szeptember 13- november 2.

Nyitva tartás:

keddtől vasárnapig, 10-17 óráig, hétfő szünnap.

Szeptember 26-án (péntek) és október 16-án (csütörtök) technikai okok miatt zárva.

Belépőjegy ár (a jegy a vár egész területére érvényes):
felnőtt: 1100 Ft
gyermek: 900 Ft
csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok): 700 Ft
családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek): 3600 Ft
Csoportok számára bejelentkezés és információ:
06 1 363-2711 és 06 1 422-0765
www.mmgm.hu és www.ngkids.hu

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

946 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.