Register
A password will be e-mailed to you.

2008-ban a női hajak egy dolgot csináltak: egyre rövidebbek lettek. Ott volt a bubi, a rövid tündéres ("pixie") és még vagy egy tucat változat a kettő között. És, a hajhosszal ellentétben ezeknek a frizuráknak a népszerűsége csak egyre nő…
Így érdekes helyzet előtt állunk, 2009-re: a tavalyi rövidhaj divat már igazából nem trendi, nem különleges: gyakorlatilag majd’ mindenki ezt hordja, még a csivavák is… Éppen ezért, ha igazán divatos szeretnél lenni, és kitűnni a tömegből, 2 dolgot tehetsz: vagy még rövidebbre vágod, vagy hagyod megnőni.

A még rövidebb bubi
Ha az előbbit választod, a még rövidebbre nyírt bubival lehetsz igazán trendi: ez viszont egy meglehetôsen extrém frizura. 2009-ben, valahol a bubi és a tündéres kinézet között, de mindenképpen a jó rövidre vágott haj lesz a menő, extra rövid fru-fruval – azoknak ajánljuk, akik nincsenek önbizalom híjján.

Agyness Deyn a tökéletes példa, és a kirívó hajformát még feltűnőbbé teszi a hidrogén-szőke színnel – ez a lehető legjobb színválasztás 2009-re.

A még rövidebb pixie
Azok, akik tényleg ollót kívánnak ragadni, tudjuk ajánlani az extra-rövid pixie-t: ez kevésbé extravagáns, mint a fent vázolt bubi-fazon, és ha jól csinálják, nem csak fiatalít, de nagyon kiemeli az arcot is.

Natalie Portman (jobbra) is ezt a fazont választotta. Ezzel kiemeli szívalakú arcát.

Fontos a hozzáértő kéz – Katie Holmes példáján láthattuk, hogy egy rosszul sikerült fazon milyen öregesen hathat… És, ne feledd, ez a haj nem "lazsálósoknak" való…
A megnyírt pixie-nek hódol amúgy Victoria Beckham, Elisha Cuthbert és Selma Blair is.

Ha bubi, legyen bubi?
Ha idegenkedsz a nagyon rövid változatoktól, és amúgyis – elégedett vagy a jelenlegi bubiddal, semmi vész! A bubi velünk marad 2009-ben is: nem annyira különleges, viszont annál jobban hordható, és a megfelelő, trendi ruhákkal párosítva igazán magadévá teheted.


És hogy hogyan tudod aktualizálni a meglévő bubidat? Ha az álladig ér, dobd fel egy kis "most-keltem" érzéssel, ha pedig a válladig ér, a sellő/1940-es évek hullám-divatjával fűszerezd!

Variációk hosszú hajra
Ahogy láthatod, a bubi azoké, akik igazán a divat szerint élnek, a rövidre nyírt változat pedig – hát, valljuk be, nem mindenkinek áll jól. Nade, mi a helyzet a hosszú hajjal? Ha megfelelően lépcsőzetes, nyugodtan belevetheted magad a 2009-es trendekbe!

Az egyenesre kihúzott/vasalt haj, kócosan vagy tükörsimán, mindenképpen a trendi változatok között szerepel.


Az 1940-es évek hullámos-sellő változatai hosszú hajra is állnak, nagyívű, romantikus hullámok, oldalt elválasztott hajjal.

A bohém stílus kiegészítőjeként pedig a hippis, középválasztékos haj a nyerő, de vigyázz arra, hogy ne legyen "esernyő" hatású, a fejtetôn laposan indul!

+1 tipp: A "tehenészlány"-stílus
Egyértelműen a 2009-es év egyik legtrendibb trendje lesz a tehenészlány-stílus, vagyis hogy a saját hajadból készített hajfonatból lesz "hajpánt", a haj különben szabadon van hagyva, elől is, hátul is.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.