Register
A password will be e-mailed to you.

Az esküvő olyan, mint egy hatalmas Valentin-nap, kicsit giccsesnek és nyálasnak tartjuk mindaddig, amíg nem mi kerülünk sorra. Mert valljuk be őszintén, a leánykérés, a gyűrű, a szerelmi vallomás és ez az egész… szóval mind erről álmodozunk kislánykorunk óta!

No akkor most, csak Neked, íme egy csokorra való beszámoló: kinek hogyan kérték meg a kezét. Mind felejthetetlen: van, amelyik romantikus, van amelyik inkább muris, de talán meglódítja a fantáziáját egyeseknek…!

Budapesti romantika
Gabi (29 éves), Gyuri (30 éves) menyasszonya
Július 15-e volt, a születésnapom. A kedvesem bejelentette, hogy az ünnepléshez helyet foglaltatott egy étteremben. Teljesen feldobódtam, és szó nélkül hagytam magam elvitetni a helyre. Megálltunk a Duna parton. „Itt vagyunk”-mondta. Rámutatott egy kis privát hajóra, amit csak nekünk bérelt ki, és amin csak egy kormányos és egy hostess volt.
A vacsora csodálatos volt, és jött a desszert. Akkor Gyuri elővett egy vékony arany karikagyűrűt, és megkérte a kezem. Persze azonnal „Igen”-t mondtam! Ez 2 hónapja történt, és még mindig a fellegekben járok a boldogságtól!
.
Őrült szerelem!
Anna (32 éves), Botond (34 éves) felesége
Mindketten focirajongók vagyunk, és az 1998-as VB döntő estéjén – miután a kedvencünk győzött – Botondnak szárnyai nőttek. Együtt osztoztunk az eufórikus örömben, és megkérte a kezem. Nálunk összefonódott a futball nagy pillanata és a romantika…

Meghökkentő mesék…
Juli (31 éves), András (29 éves) menyasszonya
A romantikus leánykérés, amiket a filmekben látni, nekem nem jön be. Valami eredetire, váratlanra vágytam. Ehhez képest előre tudtam, melyik este fogja megkérni a kezem. Na, gondoltam, majd én lepem meg őt. Amikor elkezdte mondani, hogy szeret, vigyorogva a kezébe nyomtam egy gyűrűsdobozt… férfigyűrűvel. Tátva maradt a szája, mert végül én kértem meg az ő kezét, de azért mégis Igen-t mondott!

Római vakáció
Marietta (29 éves), Tamás (30 éves) felesége
Én eléggé biztos voltam a dologban. Egy nap a pasim mondta, hogy a hétvégére elutazunk, de ne kérdezzek semmit. A kedvenc városomba vitt, egy gyönyörű palotába. Előre lefoglaltatott drága étteremben vacsoráztunk, ahonnan csodálatos panoráma nyílt a városra. És ott, megkérte a kezem. Varázslatos volt!
.
Szerelem a serpenyők között

Jucus (33 éves), István (31 éves) felesége
Nálunk ez az egész annyira laza volt, semmi felhajtás, csak rámnézett, és a konyhában megkérdezte: „Jucus, leszel a feleségem?” „Igen.” „Amúgy, mi lesz a vacsi?” Jaj, imádtam, hogy ilyen!
.
Isteni karambol
Szabrina (36 éves), Géza (33 éves) felesége
Előrebocsájtom, hogy én vezetés közben elég hisztérikus vagyok. Na egy nap belémjött egy autó_ kész voltam a dühtől!
És milyen szerencsém volt a rossz természetemmel, mert szegény nem tudott mivel megengesztelni, hát… megkérte a kezem! És pechére Igen-t mondtam!
.
Megismételnéd?
Saci (32 éves), Adrián (30 éves) felesége
Szerelmeskedés után feküdtünk az ágyban, én már boldog félálomban a karjaiban. Adrián nem artikulál jól, emiatt néha nehezen értem, mit mond. Szóval amikor beszélt hozzám, én már csak valami távoli motyogást észleltem, és visszadünnyögve próbáltam megértetni vele, hogy lassan elalszom. De kicsit lelkiismeretfurdalásom lett, amiért nem figyeltem oda arra, amit mondott, ezért kicsit összeszedtem magam, és megkértem, hogy ismételje el mégegyszer, amit az előbb mondott. „Saci, velem maradnál az életed hátralevő részében?” Hát, hogy is mondjam, kiröppent az álom a szememből!

Szex & szerelem
Patrícia (29 éves), Erik (29 éves) élettársa
Azon az estén szeretkeztünk, és olyat élveztem, mint még soha. Totál elvesztettem a fejemet, és a nagy lelkesedésben, az orgazmusunk kellős közepén azt kiáltottam neki, hogy vegyen feleségül! Még ma is nevetünk rajta!
.
Te kihez beszélsz?
Matild (30éves), Roland (32 éves) élettársa
Egy kicsit becsípett hangulatban, egy borozós vacsora közepén megkértem Rolandot, hogy házasodjunk össze. Azt válaszolta, hogy nem, mert túl sokat ittam, és nem vagyok abban az állapotban, hogy erről beszélhessünk. De msánap sem szólt egy szót sem, sem nem kérte meg a kezem, sem Nem-et nem mondott. Azóta ez tabutéma lett köztünk. De nem veszítem el a reményt… sose lehet tudni.

Szuper időzítés
Helena (33 éves), Dániel (36 éves) felesége
Épp egy barátnőmmel ültünk a kanapén, és egy pohár Martinit iszogattunk, amikor Dani belépett. Odajött hozzánk, rámnézett és megkérdezte: Mondd csak, nem szeretnéd, hogy összeházasodjunk?” Nagyon meglepett, és a barátnőmmel elkezdtünk nevetni. Azt nem lehet ráfogni, hogy ki tudja választani a pillanatot! Szegény eloldalgott, anélkül, hogy választ kapott volna. De később, amikor már csak kettesben voltunk, Igen-t mondtam neki.

Ma már csak nevetek rajta

Zsuzsi (27 éves), Attila (28 éves) felesége
Egy rémálom. Megkértem, hogy vegyen feleségül, és ő teljesen komolyan azt válaszolta: „Ne haragudj, de a hugodba vagyok szerelmes.”
Ennél rosszabbat el sem tudok képzelni, és képzeld, csak hülyéskedett. Nem zavarta, hogy majdnem szívinfarktust kaptam! Hát igen.. az én férjem óriási mókamester!

Nagyfeszültségben
Lili (33éves), Attila (35 éves) felesége
Külföldön vakációztunk, és megegyeztünk, hogy adunk egymásnak egy „szabadnapot”, amikor mindenki azt csinálhat, amit akar, és este találkozunk a hotel hangulatos éttermében. De azért valamit sejtettem… Egész délután az estére készültem, masszázsra mentem, utána manikűröshöz és fodrászhoz, de a frizurámat teljesen elrontották! Este a férjem az étteremben várt, arra készülve, hogy megkéri a kezem, amikor szóltak neki, hogy én.. a rendőrörsön vagyok. Ugyanis botrányt csináltam a fodrászatban, mert a hajam színét iszonyatosan tönkretették! Végül annak ellenére, hogy szörnyen néztem ki, és hogy mekkora felfordulás kerekedett, Ati megkérte a kezem, én pedig Igen-t mondtam, és akkor végre kapott tőlem egy szép mosolyt is!
.
Egy pohárkával még elmegy, de hárommal…
Zsófi (34 éves), Ricsi (34 éves) felesége
Ricsi ultra romantikus, és már egy ideje szó volt köztünk a házasságról. Úgyhogy formális családi leánykérésre számítottam. De tévedtem! Minden várakozásommal ellentétben, egy jó tintás este végén, amikor már mindenki rendesen el volt ázva, Ricsi az egész társaság előtt elbődült: „Édes, leszel a felesééééééégem?” És másnap, semmire nem emlékezett! Kicsit fel kellett frissítenem az emlékezetét, hogy bizony mi össze fogunk házasodni!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Panni

    Meg fogtok kövezni, de elolvasnám a beszámolókat majd 10-15 év múlva is:)))

    Válasz
  2. Vackor

    Azt hittem olvasok néhány romantikus történetet, de erre volt köztük romantikátlan is, amik leforrázták lelkesedésem :)

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.