Register
A password will be e-mailed to you.

Érdekes kérdőívet töltött ki az amerikai Men’s Health 5000 férfi olvasója. Többek között szó volt a pasik hűtlenségéről is: a miértékre és hogyanokra kattintás után kapsz választ!

Ha szerencsés vagy, akkor téged még sosem csaltak meg – vagy csak nem tudsz róla, ami valljuk be, eléggé rosszul hangzik, de talán még mindig jobb, mintha kiderült volna néhány turpisság.
.
Okozott már fejtörést a féltékenység, bizalmatlanság? Esetleg a megcsalás? Számtalan esetről tudunk, amikor XY-ról kiderül, hogy szeretőt tart/legénybúcsúján belenyúlt a táncoslány bugyijába/prostituáltakhoz járt a felesége háta mögött.

A barátnőkből álló válságstáb aztán számtalan koncepciót dolgoz ki arra, hogy a pasid miért tette azt, amit. Mert a férfiak ösztönlények/a farkuk után mennek/így vannak genetikailag kódolva/egyébként is csalfa disznók, már csak a nemükből adódóan is! 

S ha kiderül a turpisság, nyilván elgondolkozol azon, hogy miért tette meg, és rossz esetben magadban kezdesz el hibákat keresni: Nem adtál meg neki olyan dolgokat szex során, amire vágyott (s ami számodra nem okozott örömet), nem feküdtél le vele elégszer, felszedtél az utóbbi hónapokban pár kilót, nem volt mindig pihe-puha, borostától mentes a szeméremdombod, többször kellett volna orális örömökben részesítened, megunt, nem tart szépnek / vonzónak / nőstényördögnek / nőnek.

S ha megtaláltad magadban a vélt vagy valós hibát, akkor nekiáll dolgozni az egód és jó mélyre elraktározza a –szerinted- kiváltó okot, ami aztán belülről szépen elkezd emészteni és azon kapod magad, hogy különböző komplexusaid alakultak ki, nem bízol sem magadban, sem pedig a pasikban.  Egyszerűen frusztrálttá válsz. Általában egy-egy ilyen félresikerült kapcsolat után jön az, hogy jó ideig nem kezdeményezel párkapcsolatot, elhajtod az utánad érdeklődő fiúkat, s ha össze is jössz valakivel, jó ideig nem bízol benne a rossz emlékeid miatt, esetleg nekiállsz ok nélkül féltékenykedni.
.
Ami –valljuk be őszintén- a lehető legrosszabb viselkedés, amit produkálni tudsz egy párkapcsolatban. Miért? Gondolj csak bele: te fordított esetben élveznéd, ha a pasid féltékenykedik?

Szakemberek szerint egy kis pszichológiával bármit el lehet érni, megerősítés kérdése az egész: hiszti, féltékenységi jelenetek helyett, csak egyszerűen bújj hozzá és mondd ezt neki: „olyan jó, hogy bízhatok benned! Tudom, hogy sosem csalnál meg!” Na, megint fordítsuk meg: ez esetben mit szólnál ehhez? Ha valóban nincs oka féltékenységre, minden bizonnyal örülnél neki, hogy kivívtad a bizalmát, ha pedig esetleg mégiscsak kitekintgetnél a kapcsolatból, akkor valószínűleg elszégyellnéd magad és észhez térnél…

Míg egy-egy eldurvult féltékenységi jelenet közben arra gondolnál, hogy miért ne tedd meg? Ha már ennyire féltékeny, akkor legyen is rá oka…
Tehát mielőtt bármit is cselekszel, mondasz, ami esetleg kihathat a jövőtökre, taktikázz egy kicsit, és gondold bele magad az ő helyébe, fordított esetben hogyan reagálnál egy-egy szituációra, mondatra, megnyilvánulásra.

Eredmények
.
Amikor a megcsalásról kérdezték a kutatásban résztvevő pasikat, meglepő eredmények jöttek ki.  A felmérés alapján nem feltétlenül a szex miatt lépnek félre, hanem gyakran azt a „valamit” keresik, ami a kapcsolatukból eltűnt. Lehet ez az újdonság varázsa, esetleg az izgalom, a „tiltott gyümölcs” miatt, de meglepő módon válasz volt az is, hogy a jelenlegi kapcsolatukban a romantika, mint olyan, nem létezik, viszont ezt megkapják máshol, mástól…
Természetesen a szex unalmassá válása, esetleges hiánya is válasz volt, de nem csak erre tették voksukat az úriemberek.

Mit tegyél, hogy ne érezze szükségességét a félrelépésnek?
Nos, mindenekelőtt figyeld meg a jelzéseit, amit küld feléd: észre fogod venni, mire van szüksége.  A pasik nagyon ritkán mondják ki, ha valamire szükségük van.  Próbáld azt neki megadni. Sokat segít egy-egy apró kis figyelmesség is, amivel el tudod varázsolni, ezáltal megújítani, „vérfrissíteni” kettőtök szerelmét. 
Ne feledd: férfiból van. Ő nem fogja kérni, hogy simogasd, becézgesd, dicsérd, vagy hogy bújj hozzá többet. Annál büszkébb…

Az idő sok mindent változtat a kapcsolatokon, ami egyrészt jó, hiszen –jó esetben- elmélyít érzéseket, ugyanakkor laposabbá válhatnak, megkophatnak dolgok kettőtök között. Gondold át, hogy a régi szép időkben mi okozott neki örömöt? Egy-egy kedves, dicsérő szó? Mostanában is mondasz neki ilyeneket? Vagy szerette, ha hozzábújsz?   Manapság is gyakran átöleled, simogatod? Megvannak-e még azok a gyertyafényes vacsorák, amiket annyira szerettetek mindketten? Látod, lehet, hogy pont ezek a dolgok hiányoznak neki.

Szexuális élet
.
Ha esetleg a szexuális életetekbe vinnél némi újdonságot, akkor segítségedre lehet egy-egy szexi fehérnemű, hiszen sokkal inkább fel fogja villanyozni, ha egyik este a munkahelyéről hazaérve nem a kinyúlt mackónadrágodban vagy, hanem fűzőben, combfixben, magassarkúban várod…
.
Mondd csak, mikor csináltátok utoljára ágyon kívül? Szoktatok-e használni valamilyen segédeszközt? Van-e valami olyan vágya, amiről már mesélt neked, de eddig nem valósítottátok meg? És neked? Ne legyél te sem szégyenlős, mondd el neki, mi izgat, mire vágysz, mit szeretnél vele kipróbálni! Hidd el, ezek után egyrészt ő is megtud majd nyílni, ráadásul azon lesz, hogy az általad elmondott vágyakat beteljesítse! Ezek mind-mind olyan dolgok, amik felvillanyozhatják a kissé unalmas, olykor kötelező rutinná vált szeretkezéseket.

Amiket itt olvashattál, ugyan bevált módszerek, de mindig mérlegeld: érdemes-e küzdeni egymásért, érdemes-e harcolnod érte. Egyszer már félrelépett? Nagy valószínűség szerint újra meg fogja tenni.
Szeret téged, vagy csak megszokott? S fordítva? Bizony, jobb feladni egy kapcsolatot, ha már a lelked mélyén is úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és visszafordíthatatlanul megváltozott kettőtök között.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.