Register
A password will be e-mailed to you.

Hogyan talál az ember egy minden igényt kielégítő, rendes, tiszta, korrekt szállodát (az Interneten, ráadásul), ha ilyen messzi tájra utazik? Gőzöm sincs. Mr. A-nak sikerült.

Parkside Hotel
Magas épület, mint minden Tokióban, nem csak a szállodának, de még 2 cégnek, több konferencia- és bálteremnek is helyet adott. Mr. A. mutatta a képeket, amik alapján az interneten kiválasztotta ezt a szállodát. Hát igen, a világítás és a Photoshop csodákra képes.

A recepciósok számára kihívást jelentett az angol nyelv, de azért boldogultunk.
A szobáink egymás mellett, teljesen korrekt, kétágyas szobák. Pont elegendő hely 2 nyitott-szétpakolt bőröndnek. A fürdő rendben, tiszta, a már említett fűthető wc, ezúttal távirányítóval. Repi-papucs és köntös, ébresztős rádió, továbbá hamar megtanultuk, hogyan kell áttelefonálni a másik szobába. Tv, ami egyúttal monitor, kissé akadozó internethozzáférés (igeeeen!). Az ablak a hátsó utcára nyílt, csak a háztetőket látni, a hetediken vagyunk.
Lift: illatosított!!!!!!! Nem hiszem el. Ja, és folyton-bezáródni-akaró-liftajtó, így átértékelődött a nyitvatartó gomb jelentősége.

Reggeli
"Svédasztalos" szisztéma, a következőkkel:

Saláta-bár: sima jégsaláta levelek, kukoricás valami, továbbá valamik, amikből nem ettem, és aloe: komolyan, egy bödönnyi aloe vera kocka (dobókockaméretű darabok) csak úúúgy kitéve, rögtön mondtam magamnak, no, eljött az egészséges életmód ideje, jól megpakoltam a tányéromat, aztán rájöttem, 5nél többet nem bírok belőle legyűrni. Erről ennyit.
Volt még gyümölcssaláta, ami joghurttal teljesen megváltoztatta a reggeleimet. Nyammm…

További életmentő-fogások európaiaknak: grill-sültkrumpli, bacon (hideeeg volt… brrr…), rántotta, virsli, péksütik. Általában éltem ezekkel, azért reggelente inkább nem volt kedvem bevállalni a japán étkeket, túlzásokba azért ne essünk.
Volt ilyen hideg lila- és zöldmoszatos előételke (ezt első reggel még bevállaltam), továbbá levesek, kis tálkákban valamik, amikkel nem tudtam eldönteni, mit kell csinálni, kómás állapotaimra való tekintettel ezekkel nem is kísérleteztem. Volt hal (többnyire lazac), ezt rendszeresen ettem, nagyon jólesett, és persze rizs (reggelire!? uhh).



Kávé
(meglepő módon nagyon finom volt! És, teszem hozzá, életmentő..), természetesen zöldtea, narancslé, stb. stb.
Szegény dolgozókat folyton megizzasztottuk, mert mindig más reggelizőkártyát sikerült nekik odaadnunk, mint amit kellett volna.. ühümm.
Amúgy észrevettük, hogy a szállodai reggelit nem csak a lakók fogyasztották, hanem legalább ugyanannyi (ha nem több) helyi is, akik itt kezdték a napot, emellett sok “belföldi túristát” is látni véltünk. Talán ezért is volt mindig viszonylagos csönd az asztaloknál, csak a külföldiek csevegését lehetett hallani…

És akkor hadd szóljak a meglepiről: amiről nem írt az internet:
A szálloda mögötti negyed (?) egy prosti-negyed volt, erre már az első nap estéjén rá kellett jönnünk, amikor is gyanúsan sok jólöltözött, fülhallgatós fickó ácsorgott már 9 körül egy csomó jólöltözött lánykával az utcában, akik valamiért mind kabátot viseltek. Hmm. Egy idő után nagyon kellemetlen volt ránézni ezekre a lányokra (koruk meghatározhatatlan), belenézni a szemükbe, és megpróbálni nem gondolni arra, micsinálnak az estéjükkel.. Úgy néztek ki, mint egy csapat “katona”, akik a munkájukat végzik.

Meglepő, de Japánban nem csinálnak különösebb titkot vagy szégyellnivaló dolgot a kurvázásból. Az utcákon simán látni hirdetéseket (sőt, a metróban is!), amin lányok alul- vagy felülöltözött változatban mosolyognak, félre nem érthető módon, ráadásul nekem leginkább tizenéves kamaszlánykák jutottak eszembe a képekről, talán ez sem véletlen.

Összességében azért nagyon klassz kis hely volt ez a Parkside, remek helyen volt (metró-vonat kb. 5 percnyire), szóval Mr. A.-nak minden elismerésem! Mindenkinek, aki Tokióba utazik, bátran ajánlhatom, tiszta, rovarmentes, jó helyen van (prosti-negyed ide vagy oda), és korrekt.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.