Register
A password will be e-mailed to you.

A pszichológusok szerint a sportrajongó nézők, akik a várva-várt olimpia idején átvették a gyorsan pörgő események ritmusát, csak lassan tudnak visszaállni korábbi napi rutinjukra. Lin Je sanghaji pszichológus elmondta, hogy a klinikai tapasztalatok azt mutatják, a sportesemények megszállottjainál előfordul átmeneti depresszió a nagy nemzetközi vetélkedések, például olimpia vagy világbajnokság után. Miközben az egész család ugyanazt a mérkőzést követi a televízióban, osztoznak az izgalmakon és a szórakozásban, az otthoni légkör feldobódik, átmenetileg megfeledkeznek munkahelyi gondjainkról is – mondta a pszichológus.

Vasárnap, miután az olimpia véget ért, vissza kellett térniük a megszokott kerékvágásba és szembenézni munkahelyi problémáikkal, de sokan képtelenek hangulatuk ilyen gyors változtatására – mondta Je, aki "olimpiaszindrómának" nevezi a jelenséget.
 
A szakértők szerint a szellemi tevékenységet végzőket és a diákokat érintette legsúlyosabban a tünetegyüttes. Ők voltak azok, akik még az alvást és az étkezéseket is megrövidítették azért, hogy minél több időt tölthessenek a játékokkal.
 
A szakemberek azt javasolják, hogy az "olimpiai szindróma" érintettjei minél több szabadtéri tevékenységet iktassanak be és elevenítsék fel barátságaikat, hogy eltereljék figyelmüket a televízióról, álljanak vissza eredeti napirendjükre és pihenjenek többet.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.