Register
A password will be e-mailed to you.

A halat vagy szereti valaki, vagy nem. Valaki azért imádja, mert egészséges, szép és tulajdonképpen finom az íze, valaki viszont azért utálja, mert nem jó a szaga, nem túl gusztusos és még bonyolult is elkészíteni. Tény, hogy vannak olyan halételek, amik kicsit problémásabbak az egyszerű sütésnél, de azok is főleg azért, mert hosszadalmas az előállításuk. Ilyen a halászlé, vagy a rántott hal. Viszont mi most olyan receptet mutatunk be nektek, ami nemcsak egészséges, de könnyen is elkészíthető. Szóval csak bátran, nem kell félni a haltól!

Párolt hal zöldségekkel (Nagyon kevés kalóriatartalmú)

Hozzávalók 2 fő részére
4 szelet filézett tonhal vagy hekk (fehér, megtisztított)
Bors

Vaj

Hozzávalók a párolt zöldséghez
(lehet fagyasztott is)
10 dkg Brokkoli
10 dkg zöld borsó
10 dkg zöld bab
10 dkg kukorica
10 dkg répa (bébi is lehet)
10 dkg gomba

 

Elkészítése

Mosd meg alaposan a hal szeleteket, de csak finoman, nehogy szétessen, mivel nagyon puha. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Mivel a hal gyorsabban készül el, mint a zöldségek, ezért egy kicsit tedd félre. Ha szükséges (ha nem fagyasztott), akkor mosd meg a zöldségeket alaposan. Ízlés szerint vágd őket össze. Elég ha a gombát félbe vágod, a többi maradhat eredeti formájában. Egy nagyobb fazékba tegyél vajat, amibe tedd bele a zöldségeket. Fontos, hogy csak kis lángon, nehogy odaégjen. Ha fagyasztott a zöldség akkor nem kell, de ha nem az, akkor önts rá 2 dl vizet. Ebben tudnak majd párolódni a zöldségek. Fedd le a fazekat.

Egy kanál vajat tegyél egy serpenyőbe, amibe – miután felolvadt – helyezd el a halszeleteket. Kezd el párolni, de vigyázz nehogy szétessen a hal. A vajtól, a sótól és a borstól finom, könnyű íze lesz. Ha kész (kb. 10-15 perc) vedd ki őket egy tányérra. A zöldségeket kicsit sózd és borsozd meg, vegetát ne tegyél rá.

Miután a zöldségek is megpuhultak tálald őket egy tányérra.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.