Register
A password will be e-mailed to you.

Jevhen Kravcov és Irina Szumcsenko két és fél évvel ezelőtt kezdte vásárolni a pókkülönlegességeket, s mára a csak Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában és egyes távoli óceáni szigeteken honos ízeltlábúakból akkora gyűjteményt hozott létre, amilyennel a Független Államok Közösségéhez tartozó országok egyetlen állatkertje sem dicsekedhet – írta a Szegodnya című kijevi napilap internetes kiadása. Az újság szerint a harkivi fiatalok lakásának egyik falát beborítják az átlátszó terráriumok – a mérgespókok otthonai. A dobozokban kevés föld és gallyacskák találhatók, hogy a magányt kedvelő és zömmel rejtett életmódot folytató állatkák elrejtőzhessenek. A házaspár betéve tudja valamennyi pók tudományos latin nevét. Mint mondják, a kedves állatokkal nem sokat kell vesződni, alig esznek valamit, felőlük nyugodtan el lehet utazni nyári szabadságra, s a dobozukat is elég évente egyszer takarítani. A legnagyobb gondot az jelenti, amikor valamelyikük kiszabadul, beveszi magát a lakás egyik vagy másik rejtett zugába, és napokba, hetekbe telik, amíg előkerül.


 
A kígyókat, nyulat, hörcsögöt, különleges csótányokat és skorpiókat is tartó házaspár mindkét tagja valóságos pókszakértővé nőtte ki magát. Ismerik kedvenceik lényeges tulajdonságait, viselkedését, szokásait. Arachnológusi ismereteiket az internetről szerzik. Az emberek pókoktól való félelmét a házaspár nem is érti, mindketten egybehangzóan állítják, hogy lakásukban a házinyúl a legveszélyesebb "fenevad", amely olykor a simogató kézbe is képes beleharapni, míg a pókok – szerintük – ilyet soha nem tennének.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.