Register
A password will be e-mailed to you.

"Sziasztok,
vettem a boltban egy zacskó kuszkuszt, mert nem rég jártunk Marokkóban, és nagyon ízlett.Viszont nem tudom, mit kell vele csinálni. Találtam pár receptet a neten, de mindegyik több órás gôzölést írt. Nem tudtok valami egyszerûbbet? Receptötleteknek is örülnék! Köszi, puszi nektek!"

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

920 hozzászólás

  1. Vica

    Ok.Azert majd ird meg,hogy hogyan oldottad meg, es föleg milyen lett a kuszkuszod.:)

    Válasz
  2. kockaczukor

    nagy lyukú szûrôm van, de majd kitalálok vmit:) köszi:) lehet, hogy egyszer kipróbálok egy olyat, hogy megcsinálom a kuszkuszt (szigorúan gôz fölött!:)) és aztán hozzákeverek ezt-azt… jól hangzik mindenesetre:)

    Válasz
  3. Vica

    Szerintem megcsinalhatod rizottonak is,mert a kuszkusz olyan mint a köret vegeredmenyben,mint pl. a rizs.A legjobb a specialis edenyeben elkesziteni,de megprobalhatod szürön is,mivel nem husos.Milyen szüröd van nagy lyuku vagy az a vekony szüröfajta en nem is tudom hogyan hivjak kinai szürö,hirtelen nem jut eszembe.Mindenesetre a kuszkusz az nem pereg at,mert mielött fözöd elözöleg irtam be kell nedvesiteni es egy kis olajjal keverni es akkor mar nem tud atperegni.De,hogy megovjad a pergest akkor megprobalhatod valamilyen sürü gezzel,amit beleteszel a szüröbe,csak ne hogy beleerjen a vizbe,Az a legjobb ha magas edenybe tenned,alenyeg,hogy atmenjen a göz rajta:)Viszont ilyenkor nem kell sokaig gözölni :)eleg 15vagy 20 perc.A gözöles utan fontos meg leönteni valamilyen zafttal,mert akkor szaraz marad.Mivel rizottot akarsz valamilyen huslevel,de vigyazz el ne aztasd:)lassan adagold hozza es akkor latod,hogy fog dagadni,mert nagyon szereti a folyadekot:)egy kis sörrel is megitathatod,na jol van itt csak vicceltem.
    Egyebkent en meg nem probaltam rizottoval,de biztosan jol nez ki es finom is lesz vele.Csak ne rontsd el a kuszkuszt akkor biztosan jo lesz.
    Ja nem tudom hany före akarod csinalni,de nehogy 2vagy 3 före megcsinald az 1 kg.-ot.Ennyi före eleg szerintem 2dl es poharral.Hat sok sikert,ha meg nem ertened jol kerdezzel,de biztosan menni fog.

    Válasz
  4. kockaczukor

    Csak úgy gondoltam, mint egy rizottót, vagy ilyesmi.
    Amúgy most jut eszembe, nekem csak tésztaszûrôm van, azon meg nyilván átpereg… akkor miben gôzöljem? Muszáj vennem vmi kuszkuszgôzölôt??? Vica, mondd, hogy van egy trükkös ötleted…:-)

    Az édes változat nekem úgy hangzik, mint egy megvariált császármorzsa… mármint ami a kuszkusz állagából következne…

    Válasz
  5. Vica

    MOst nem tudom,hogy hogyan gondolod pörkölt nelkül.Mert zöldseggel is lehet fözni,amelyek összeillenek izekben.Ha vilagosszinüneki akarod akkor nem kell bele se paprika se süritett paradicsom,mert ezt is szoktak beletenni.Biztosan jo aki szereti a zöldseges dolgokat,hus nelkül.A lenyeg a ksuzkuszt itt is gözölni kell.
    Van egy edes recept is en nem keszitettem meg ,de nem is kostoltam,de szerintem biztosan nem lehet rossz.A gözölt feher kuszkuszt összekeverik egy kis cukorral dio,mandula,de aprora törve,mazsola,granatalma,pisztaciat is lehet beletenni,meg amit kedved van,ja es egy kis vajat,vagy olajat is keverni kell bele,termesztesen a vaj olvasztva legyen.Van aki amikor eszi egy kis tejet is önt ra.Prabald meg biztosan nem rossz.

    Válasz
  6. kockaczukor

    Vica, hát, tényleg nem ettem még igazi kuszkuszt…:-/ de, amit írtál tényleg nem hangzik vészesen, lehet, hogy legközelebb kipróbálom:-)
    Van esetleg másik recept, ami nem pörköltös? Csak úgy kérdezem…:-)

    Válasz
  7. Vica

    Szia kockaczukor!

    Amit leirtal az nem jo ugy.A kuszkuszt gözöni kell,eleve a gözböl jövö izeket is beszivja magaba,Ha csak leöntöd forro vizzel szaraz marad.Ezekszerint nem ettel meg igazi kuszkuszt,hogy különbseget tudjal tenni.Amig fö a kuszkuszos ebed közben lehet mast is csinalni.Szoval nem valami nagy remes dolog.

    Válasz
  8. kockaczukor

    Szia!
    Én nem vagyok egy profi kuszkuszos, de egy olyan receptet hallottam, hogy ha 3,75dl forrásban lévô zöldséges alaplével leöntöd a 2,5dl kuszkuszt, és hagyod állni, az épp elég – persze elôtte/utána keverhetsz bele amit akarsz (hagyma, fûszerek, uborka, paprika, újhagyma, fenyômag, stb.).
    Kipróbáltam, és szerintem tök finom lett, kb. 10 perc alatt megvan…:-) bár, most, hogy olvasom ezeket a bejegyzéseket, lehet, hogy ez valami hatalmas barbárkodás a kuszkusszal???:-D

    Válasz
  9. Vica

    Szia!

    Az nem igaz,hogy orakig kell gözölni a kuszkuszt.Elöször is tenni kell bele szarazon egy kis sot,ha nem lenne elegge sozva pl.1kg kuszkuszt leöntesz kb.2dl vizzel szepen csurgatva,es közben kevered a kezeddel,de ha mind2vel jobb.Aztan hagyni kell allni,hogy magaba szivja a vizet kb.5 perc.Utana nehany csepp olajjal fellazitod igy nem lesz csomos.El kell kesziteni a pörköltet pl.csirkevel,tehetsz bele zöldsegeket amikor mar majdnem megfött a hus.A pörkölt amikor kezd forrni a gözölöbe teszed a kuszkuszt es hagyod a pörkölt felett gözölögni,mire kesz a pörkölt addigra kesz a kuszkusz is.Egy talba teszed a kuszkuszt es leöntöd a zafttal,de jobb ha nem egyszerre es 2 fakanallal kevered ovatosan,inkabb alulrol felfele forgatod a fakanalakkal.max.45 perc alatt kesz van,mert a csirke is annyi idö alatt fö meg.Remelem,hogy sikerült kevesebb orara csökkentenem a kuszkusz fözeset.

    Válasz
  10. Kuniga008

    Jaj, én is imádom a csicseriborsos arab kuszkuszt!!! Még Franciaországban szerettem bele, ahol baby sitteltem. Ha valaki arra jár, kérem, hogy hozzon, konzervet. Ha valaki tudja, lehet-e itthon kapni, szóljon!!!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.