Register
A password will be e-mailed to you.

Sőt, a házastársak ritkábban kerülnek kórházba és tovább élnek, mint az egyedülállók. A szinglik azonban, úgy tűnik, felzárkóznak: két amerikai szociológus arról számolt be a Journal of Health and Social Behavior című szaklapban, hogy már csaknem ugyanolyan boldogok, mint a házasok. Hui Liu és Debra Umberson 1,2 millió amerikai közérzetét értékelte ki az elmúlt harminc év adatai alapján. Az eredmény pedig azt mutatja, hogy a férjezett nők és a nős férfiak még mindig valamivel ritkábban betegszenek meg, mint az egyedülállóak, de a különbség egyre csökken. Ez pedig nem csak azon múlik, hogy az emberek manapság papír nélkül élnek együtt. Az igazi szinglik is jobban érzik magukat a bőrükben – támasztja alá a rotterdami egyetem boldogságkutatója, Ruut Veenhoven. Ő eurobarométer-adatokat elemzett, és hasonló eredményre jutott, mint amerikai kollégái –  írta a Süddeutsche Zeitung című német lap internetes kiadása.ű


 
Az egyedülállóak jobb egészségének és boldogságának egyik legfontosabb oka, hogy már nem bélyegzi meg senki őket azzal, hogy nem kellenek senkinek – ugyanis egyre népesebb a táboruk. Így egyedülállónak lenni ma már sokkal kevesebb stresszel jár, és ez az egészségre is jó hatással van. A házasok boldogságának okaként pedig pont a kevesebb stresszt és a nagyobb megelégedettséget nevezték meg mindig a kutatók.
 
A férfiakra egy házasságban vigyáz a nő, cserébe biztos egzisztenciát kap. Időközben a mai emancipált világban az egyedülálló férfi pátyolgatását mások is elvégzik – barátok vagy professzionális segítők, mondja Liu. A nők pedig maguk is jól elboldogulnak anyagilag.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.