Register
A password will be e-mailed to you.

A SuperJob című hírportál ezer férfit faggatott ki arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális nőnek. A felmérés készítőit az is érdekelte, hogy ugyanazt a tulajdonságokat tartják-e kívánatosnak a férfiak, ha feleségükről, vagy a barátnőjükről van szó. Mint kiderült, a két elképzelés meglehetősen távol esik egymástól: míg a barátnők esetében általában a szépség és kedvesség a fő szempont, az asszony mindenekelőtt legyen hűséges és házias. A férfiak 46 százaléka voksolt egyébként a női intellektus fontosságára, a feleségek esetében az igenlő válaszok aránya mindössze 29 százalék volt. Sok férfi szerint a nejnek azért kell az ész, hogy jó tanácsokkal lássa el élete párját, sokan viszont csupán azt várják el hitvesüktől, hogy okosan hallgasson. A második helyre a szépséget sorolták. Ám míg a külcsín tekintetében a teremtés koronái rendkívül igényesnek bizonyultak, részletesen meghatározva a nőiesség összes jellemzőjét, mindössze néhányan jegyezték meg, hogy azért a belbecs is fontos.


 
A harmadik helyre a jóság került, amelynek fontosságára a válaszadók ötöde mutatott rá. Feleség esetében azonban ez nem is oly fontos, hiszen esetükben a jóság nem került be az első ötbe, a megkérdezetteknek mindössze 14 százaléka voksolt erre a jellemvonásra.
 
Egy törvényes hitves esetében a jóságnál lényegesen fontosabb szempont a feltételnélküli hűség – így vélekedett a férfiak 20 százaléka. A barátnőtől csupán a válaszadók 16 százaléka várja el a hűséget. A háziasság a feleség esetében sokkal fontosabb, mint az alkalmi barátnőnél – előbbire a férfiak 20, utóbbira 9 százaléka voksolt. Az urak itt is igen magasra állították a mércét, hiszen egy ideális hitvesnek úgy kell főznie, mint egy mesterszakácsnak, s emellett nem árt, ha takarít, mos és vasal.
 

 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.