Register
A password will be e-mailed to you.

A cél a taxisok és az utasok biztonságának garantálása. A város egymillió eurót tartalékol erre a célra, ennek az összegnek eddig 15 százaléka fogyott el. A taxisok egy része lelkes, mások viszont attól tartanak, hogy a város ezen az úton működésük szabályosságát is ellenőrizni akarja. A város biztonságáért felelős tanácsnok kijelentette: büszke arra, hogy Milánó Olaszország "leginkább videóellenőrzött" városa. "A videokamerák válságba taszítják a bűnözőket" – mondta bizakodva. Az önkormányzat ugyanis a taxikon kívül 900 kamerát szereltetett fel a város különböző pontjain a drogterjesztők, a zsebtolvajok, a falfirkálók, a tilosban parkolók tettenérésre. Az ATM, a helyi közlekedést irányító társaság pedig 2009 végéig 540-ről 2500-re akarja emelni a metróban felállított kamerákat.

E kamerák már ott vannak a firenzei taxikban is és Róma is ebbe az irányba halad – írta a lap, amely felhívja a figyelmet arra, hogy egy ilyen járműben az utasoknak is tartózkodóbban kell viselkedniük, búcsút mondhatnak a titkos találkáknak, amelyeket eddig taxiban bonyolítottak le, és a kompromittáló telefonokat is mellőzniük kell.

Az ombudsman, a magánélet sérthetetlenségének őre ígéri, hogy "figyelmesen és előítélet nélkül" vizsgálja meg a kezdeményezést. Általában, mint ahogy ez történik az üzletekben felszerelt videokamerákkal, mindent rendben lévőnek talál, ha a tulajdonos kirak egy üvegmatricát, amelyben figyelmezteti vevőit a kamera jelenlétére. Ez azonban csak akkor kötelező, ha magánszemély, adott esetben az üzletben dolgozó alkalmazott vagy tulajdonos védelmét szolgálja. Ha azonban a közfinanszírozással egy egész közösséget akarnak óvni, el lehet ettől tekinteni. Az ombudsman szerint, ha a kamerás taxik száma növekszik, egy ad hoc normatívával meg lehet a problémát oldani.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.