Register
A password will be e-mailed to you.

Oroszországban új divathóbort dívik: a házimalac tartás.
.
Különösen Szent Péterváron terjedt el nagyon ez az új állattartó hóbort. Körülbelül 10 éve érkeztek az első mini malackák Oroszországba, "az egészséges családok háziállatáként".

Ma már áruk közel 500-1000 Usa Dollár (70-150.000 Ft), viszont nem támaszt bonyolult igényeket az ellátásuk. A malacok mindenevők, és emellett intelligenciájuk vetekszik a kutyákéval. Alkalmazkodnak, és szocializálhatók, nevelhetők. Megismerik gazdijaikat, és hallgatnak a nevükre.

A Szt Pétervár-i Mini Malac Club elnöke és minimalac-szakértője szerint: "A malacok nem fogják fel, hogy ők malacok. Egy kutya úgy érzi, van egy falkavezér, és vannak alárendeltek, míg a malac teljesen egyenértékűnek tartja magát az emberrel.

Nagyon ügyesen kommunikálnak velünk, és ha csinálsz valamit, megpróbálnak segíteni neked az orrocskájukkal. Utánozzák az embert, ugyanazt csinálják, amit a gazdájuk, mindenben együtt akarnak működni vele, mivel egynek érzik magukat vele.

Emlékezzünk csak George Clooney szeretett malacára… lehet, hogy ő csak előhírnöke volt ennek a terjedő módinak?

PS: a fotók egy része az I. Szt Pétervár-i Mini Malac Fesztivál megnyitóján készült

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.