Register
A password will be e-mailed to you.

Szinte nincs olyan ember ma Magyarországon, aki ne szeretné a palacsintát. Főleg ha még tortát is csinálunk belőle…Nem kell hozzá nagy tudomány, ha a párod édesanyját várod vasárnap délutánra, ezzel garantáltan bevágódhatsz nála.

A palacsinta alapvetően egy tradicionális magyar desszert. Például az Egyesült Államokban is létezik egy hasonló édesség, de azt másképp készítik és tulajdonképpen másképp is néz ki. Szóval maradjunk az igazi magyar palacsintánál és abból is készítsünk tortát!

Hozzávalók a palacsinta tésztához (10 szelet)
30 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
1 dl szénsavas ásványvíz
½ l tej
olaj
palacsintasütő (serpenyő)

Hozzávalók a töltelékhez
baracklekvár
szilvalekvár
őrölt dió
őrölt mák
túró
kakaópor

Elkészítése

Vegyél elő egy nagy műanyag tálat. Öntsd bele a lisztet, tegyél bele egy csipetnyi sót és üsd bele a 3 tojást. Finoman keverd össze habverővel az egészet, úgy hogy semmiképpen se legyen csomós. Folyamatosan öntsd rá a tejet és közben keverd.  Miután kapsz egy folyós állagú palacsinta tésztát, öntsd bele az ásványvizet is. Egy csipetnyi olajat is önts bele, amitől az egész tészta fényesebb lesz. 

A palacsintasütőbe tegyél egy kanál olajat és úgy tedd a tűzre. Amikor már forró az olaj tegyél egy merőkanál tésztát a serpenyőbe. Folyamatosan figyeld a tésztát, nehogy odaégjen. Ha kellően megsült, fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.
Ha elkészültek a palacsinták, akkor tegyél egyet egy nagy lapos tányérra és kezd el a töltelékeket rákenni. Először tegyél kakaóport, a másodikra mákot, a harmadikra diót, majd jöhetnek a túró, a szilvalekvár és a baracklekvár. Ha mindenből tettél, a többi tésztalapra tegyél abból, amit a legjobban szeretsz. De javaslom a diót és a mákot.  A palacsinta torta tetejére szórjál kakaóport. Miután elkészült, tedd be a hűtőbe kb. 1 órára.

Tálaláskor vágj háromszög szeleteket belőle és fújj rá egy kis tejszínhabot.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.