Register
A password will be e-mailed to you.

Egyik kedvenc magyar gyümölcsünk a szilva. Egyrészt rengeteg helyen megtalálható az országban, másrészt finom, tápláló és nem is olyan drága. Nemcsak szépülni tudunk tőle, de egészségesen élni is. Fogyasszuk bátran.

Kozmetikum

A középkor óta ismert, híres besztercei szilvát kiváló kozmetikumok alapanyagaként is használjuk. A szilvás termékek kiválóan regenerálják a sápadt, laza, vízhiányos, idősödő bőrt. Az ásványi anyagokban gazdag gyümölcs javítja a keringést és a kollagén rostok tónusát, így táplálja, kisimítja és rugalmassá teszi a bőrt.

Az illatos szilvából készült tonik frissíti és regenerálja a sápadt, vízhiányos bőrt. Az ásványi anyagokban gazdag szilvából készült zselé elősegíti az oxigén megkötését, javítja a vérkeringést és kollagén építő hatású. A zselé nem tartalmaz olajokat. Használat után a bőr visszanyeri rugalmasságát, és a bőr sima, egészséges és üde lesz.

A szilva egészséget és szépséget teremtő komplex hatóanyagai táplálják a sápadt, idősödő bőrt. Mindennapos használatával rugalmassá teszi és kisimítja az apró ráncokat.

Ha a termékekről többet szeretnél tudni: www.spa-experience.hu

Tápláló hatás

A friss szilva rendkívül gazdag káliumban, ami a vér sav-lúgtartalmának egyensúlyát segíti elő azoknál, akik sok fehérjét és keményítőt fogyasztanak. Tíz dkg aszalt szilvában 757 mg kálium található.

Gyógyítás

A szilva és aszalt szilva az egyik legjobb vértisztító. A szilva frissen is serkenti az emésztést, de az aszalt szilvában is ugyanazt az értéket megtaláljuk csak sűrítve. Az aszalt szilva a legeredményesebb a székrekedés ellen. A kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében.

Különösen ott van nagy szükség rá, ahol nem fogyasztanak elegendő zöldséget és gyümölcsöt, hogy folyamatosan tisztítsák a vért.

Ha naponta fogyasztunk szilvalevet, serkenthetjük vele a vese működését.

A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelen, hogy az elfogyasztása után a gyomorba kerülve serkentőleg hat a gyomor működésére és a belek mozgására. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

A szilva az egyik legjobb forrása a káliumnak, ráadásul koleszterin csökkentő hatása is van.

A friss szilvát nyersen vagy gyümölcssalátában, gyümölcstálakba is fogyaszthatjuk. Az aszalt szilvában is megvan minden, ami a friss szilvában, de töményebb mennyiségben.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.