Register
A password will be e-mailed to you.

Nemcsak egyszerű elkészíteni, de finom és tápláló lakomát készíthetünk vele. Az a tuti jó benne, hogy egyszerre készül el a hús, a köret és a zöldség is. A fűszerezés pedig ránk van bízva.

Technikai hozzávalók 4 személyre
8 db nyárs
1 db grillsütő
Tópart
Jókedv

  Hozzávalók 4 személyre
 
  50 dkg pulykamell
  4 db paradicsom
  8 db krumpli
  8 db kisfejű hagyma (lehet lila is)
  2 db paprika
  8 db kisfejű gomba (vagy 4 db nagyfejű)
  Bármilyen szósz (Taco, Barbecue, Chili)
Előkészítés

A húst először alaposan mosd meg, majd kezd el felvágni vékony négyzetekre (kb. 2-2 cm). Miután ez megtörtént sózd, borsozd meg és tegyél rá egy csipetnyi magyaros fűszert is. (De lehet bazsalikom, tárkony, oregano, attól függően, hogy szereted –e ezeket a fűszereket) Miután ez kész, kicsit tedd félre. Mosd meg a paradicsomot és a paprikát, majd vágd fel kis kockákra, a paradicsomot elég félbe vagy negyedbe. A hagymákat jól pucold meg és vágd vagy félbe (ha kisebb), vagy negyedbe (ha nagyobb fej). A gombákat alaposan mosd meg és egy picit sózd is át. A burgonyákat mosd és pucold meg, majd vágd nagy karikára. Picit sózd be őket is.

Elkészítés

Vegyél elő egy nyársat majd szépen óvatosan (hogy ne törjenek össze) húzd rá őket egymás után (Fontos, hogy soha ne a hús, vagy a túl puha hozzávalók legyenek a nyárs elején, vagy a végén!): krumpli, gomba, hús, paradicsom, paprika, hagyma, hús, krumpli. Nagyjából hasonló sorrendben szúrd fel az összes hozzávalót a nyársakra.

Fiúknál lehet ilyen sorrend: krumpli, hús, gomba, hús, paradicsom, hús, hagyma, hús, krumpli.

Helyezd el a nyársakat a grillsütőn (vagy ha nincsen, akkor egy tepsiben a sütőben) és figyeld, hogy mikor puhulnak meg. Nehogy elégjenek, ezért folyamatosan figyeld őket. Miután elkészültek, mindenki le tudja húzni a nyársról a tányérjába. Kínálj hozzá szószokat, amiktől még finomabbak lesznek az ételek.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.