Register
A password will be e-mailed to you.

Unod a játszóteret? Esik az eső? Most éppen nem érsz rá, de a gyerekek nyaggatnak, hogy csináljatok valamit? Íme néhány remek, kreativitást fejlesztő játék, ami biztosan leköti a kis örökmozgókat!

1. Házi-puzzle Eszközök: – szines magazinok – olló – ragasztó – színes filcek, ceruzák, zsírkréta – kartonlap Add oda a gyerekeknek a magazinokat, hadd keressenek bennük kedvükre való képeket, ábrákat! Ezeket vágják ki, és tetszés szerint ragasszák rá a kartonlapra. Ha van kedvük, akár rajzolhatnak is, vagy kiegészíthetik a kivágott képekből alkotott montázst saját rajzaikkal. Ha készen vannak a képek, vágják kisebb darabokra, mint egy kirakóst. Koruknak megfelelően lehet rafináltabb puzzle-darabokat gyártani, a kisebb gyerekeknek kevesebb számú és egyszerűbb alakúakat. Ezután a gyerekek cseréljék ki egymás között az elkészült darabokat, és mérjék az időt, ki tudja hamarabb kirakni a másik puzzle-jét!

2. Vonal mentén! Eszközök: – milliméter papír – grafitceruza – színes filcek, ceruzák, zsírkréta A feladat az, hogy úgy kell rajzolni valamit, hogy csak a miliméter papíron meglévő vonalakat használhatják az ábra megalkotásakor, görbe vonal használata tilos. Ha elkészültek a kontúrok grafitceruzával, szinezzék ki a képeket!

3. Kesze-kusza Eszközök: – folyóiratok, magazinok, újságok – olló – ragasztó – egy nagy papír vagy jegyzettömb Szabadon választható vagy előre meghatározott téma alapján kell a gyerekeknek egy történetet alkotniuk úgy, hogy ahhoz az újságokban szereplő mondatokat használják fel. Vágjanak ki különféle mondatokat, és így alkossák meg, azokat egymás alá ragasztva, saját, különleges történeteiket! Ha elakadnának, bele is írhatnak mondatokat, esetleg párbeszédeket. Ha mindenki elkészült, olvassák fel családi körben az elkészült műveket!

4. Levélnehezék Eszközök: – lapos kövek – tempera – víz, ecsetek A parton sétálva vagy a hétvégi kirándulás alkalmával gyûjtsetek szép, lapos, sima köveket. Mosd le őket alaposan szappanos vízzel, majd add oda a gyerekeknek, hadd fessenek rájuk kedvükre való mintát és formákat! Használjátok az így elkészült köveket levélnehezék gyanánt!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.