Register
A password will be e-mailed to you.

Mindannyian olyan kapcsolatra vágyunk, melyben partnerünk minden vágyunkat elfogadja, fenntartja a szenvedélyes lángolást, kívánságainkat még azelőtt teljesíti, hogy azok bennünk megfogalmazódnának, és minden figyelmével és feltétel nélküli szeretetével felénk fordul. Egy olyan férfiról álmodozunk, aki mindig ott van, ha szükségünk van rá, viszont kellő szabadságot hagy nekünk. Aki őszintén egyetért a mi véleményünkkel és ugyanazokban az értékekben hisz, ugyanazt gondolja a gyereknevelésről, mint mi. Aki pontosan tudja, mit és mikor kell ahhoz mondania, hogy felvidítson bennünket, jól bánik a gyermekünkkel és a barátainkkal és persze remekül néz ki, elbűvölő, határozott és elfogadó.

Valószínűleg egy ilyen férfira vágyunk, de azért egyikünk sem gondolja komolyan, hogy egy ilyen Tökéletes Hím valóban létezik is. Amúgy is, egy ilyen minden ízében tökéletes társ egy idő után nem csak idegesítő, hanem a saját kis hibáinkat is borzasztó gyengeségnek élhetjük meg mellette. Neheztelnénk rá, amiért ő ilyen tökéletes.

Miután egy kapcsolat továbblépett a kezdeti állapotból (ez annyira tökéletes időszak, amennyire csak lehet), nekünk, hús-vér pároknak meglehetősen más dolgokkal kell szembesülnünk. Rájövünk, hogy ha együtt szeretnénk maradni, jó néhány dolgot tisztáznunk kell. Ezeknek jó részét békés megbeszélések keretei között véghez lehet vinni, de sok konfliktus provokál sérelmeket, dühöt, védekezést, agresszív érzéseket, keserűséget és más erős negatív érzelmeket. Egy hosszútávú kapcsolatban majdhogynem lehetetlen elkerülni a negatív érzéseket, félreértéseket és konfliktusokat.

A konfliktuskerülő emberek ezt úgy oldják meg, hogy megpróbálnak kitérni a kapcsolat elől, ha az már túllépte a kezdeti “mézes hetek” időszakát, és ezek a kitérő manőverek egy sor rövid-távú kapcsolatot eredményeznek egymást követően, amelyekben a szenvedély a hangsúlyos, de igazi intimitás és elköteleződés nem jön létre.
Mások őszintén megpróbálják megoldani a felmerülő problémákat, de feladják, mert ugyanazok a konfliktusok megoldatlanok maradnak évekig és a pár belekerül egy ördögi körbe, ahol mindig ugyanazokat a hatástalan módszereket használják, amikor egy fontos kérdésről kezdenek el vitatkozni.
Megint mások megtanulnak hatékonyan kommunikálni és konfliktusokat megoldani, ami segít nekik megtapasztalni a kölcsönös megértés szépségeit, a beteljesülést és a mély intimitást.

A konfliktusok talán elkerülhetetlenek egy hosszú távú kapcsolatban, de a romboló harcok, amelyek sehová sem vezetnek csak sérelmeket, csalódást, sértődést okoznak és védekezésre kényszerítenek, feltétlenül elkerülhetőek. A negatív, de még az agresszív érzéseket is szabadjára lehet engedni és meg lehet oldani egy konstruktív vitában mielőtt elfojtódnának és tönkretennék a kapcsolat jó oldalát is.

Egy egészséges kapcsolatban helye van a nyílt összetűzéseknek és építő kritikáknak. Ha a kapcsolatban élő pár építő módon vitatkozik, akkor ezek a viták idővel ritkulnak és a köztük lévő kommunikáció hatékonyabb lesz. A kapcsolat a személyes kiteljesedés talaja lesz. A partnerek levetkőzik a védekező beállítottságukat és elkezdenek saját belső konfliktusaikon dolgozni, hogy begyógyítsák a múlt sebeit és túllépjenek a bizonytalanságaikon.
És így képesek kiteljesedni nem csak mint egyének, de párként is.

A következő részben a konstruktív vitákhoz adunk néhány jó tanácsot!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.