Register
A password will be e-mailed to you.

154.jpg1. Legyél nemcsak testi, de lelki intimitásban is a társaddal! A férfiaknak is szükségük van romantikára, szerelemre, figyelmességre, és nem ritkán rosszkedvük álcája alatt reménykedve várják, hogy majd mi erőt öntünk beléjük, majd mi optimisták leszünk. Sose felejtkezz el a kedves, gyengéd becézésekről, a bölcs szavakról.

2. Fogadd el párod rossz tulajdonságait is! Ha lázadsz ellene, ezzel tudat alatt óhatatlanul bezárulsz felé, ami rád is, rá is negatívan hat. Hidd el, nincsen ember hiba nélkül. Mindenkinek vannak hibái – neked is. Tapasztald meg, hogy attól még lángolhat a szerelem, mert ezt-azt el kell nézned neki. Ez a fajta jó értelemben vett alázat csodálatos hatással lesz a párkapcsolatotok teljességére.

3. Mutasd ki a szerelmed számára, hogy élvezed a közelségét és te is kívánod a fizikai kontaktust, nemcsak ő. Az hosszabb távon mindenképpen frusztráló, ha a párod úgy érzi, a szex csak az ő szükséglete, amit te jobb híján kedvesen eltűrsz. Ha megcsillan előtte, hogy benned is él a szenvedélyes vágy iránta, nem bír rajtad kívül másra gondolni!

4. Hagyd békén, miután hazaért és még nem dolgozta fel az egész napi stresszt. Később meg fogja hálálni ezt az észrevétlen figyelmességet. Tolerálj neki némi időt, amíg nem szól, nem figyel rád és talán csak a tv vagy a monitor előtt bambul. Ha megértő vagy és nem húzod fel magad ezen, idővel felenged és felvidul melletted.

5. „Fújd fel” a férfi önbizalmát! A férfiaknak mindig a nő fölé kell kerekedniük, ahhoz, hogy férfiasnak érezzék magukat, és ez nem mindig könnyű, de ebben segíthetünk nekik. Mert nincs rosszabb, mint egy kisebbrendűségi komplexussal küzdő társ… Viszont ha szerelmed érzi, hogy bízol benne, idővel megpróbál majd egyre többet kihozni magából.

6. Akármilyen okos nő is vagy, attól még talán nem vagy elég rafkós. Arra gondolunk, hogy néha rá kell játszanod férjed image-ére, úgy tenni, mintha ki tudná találni a legtitkosabb gondolataidat. A férfi célja alapvetően az, hogy boldoggá tegye a kedvesét. Hitesd is ezt el vele! Ha pl régóta kérsz tőle valamit (például azt, hogy utazzatok el egy wellness hétvégére), és egyszer aztán nagy nehezen rászánja magát és elvisz, ilyenkor a nő gyakran már úgy érzi, nem is tud örülni neki, és ez meglehetősen látszik is rajta. Te viszont ugorj a nyakába, mintha feltalálta volna a spanyol viaszt, és egy ötéves kislány önfeledtségével köszönd meg neki, hogy kitalálta a vágyadat. Megzavarodik majd, de büszke elégedettség tölti majd el, hogy ő ilyen jó társ. És nem éri meg ez az apró taktika, egy tuti szuper hétvége és egy tuti szuper kapcsolat kedvéért?

7. Tiszteld a párod! Nézz fel rá! Próbálj egy kicsit csavarni a ’hozzá’-állásodon, és éreztesd vele, hogy számít a szava és elfogadod a döntéseit – ha másért nem is, talán csak pusztán azért, mert ő az a férfi, akivel megosztod az életed.. Cserébe el fog halmozni odaadásával és ragaszkodásával, és nem lesz az a csábító démon, aki kiüthetne téged a nyeregből!

8. Néha tudni kell nemet is mondani. Egy férfi tud gyerekesen szeszélyes és önző is lenni, aki a határait próbálgatja. Akármennyire fáj, próbálj meg ilyenkor következetesen ellenállni neki, akár a szakítás kockázatáig is elmenve. Ha képes vagy megőrizni a méltóságod, a férfi garantáltan visszatér hozzád, és ezentúl tudni fogja, hogy itt van egy határ nálad. A férfiak általában hajlamosak arra, hogy időről-időre eltávolodjanak a nőtől, majd ismét visszatérjenek. Próbáld meg ennek a jobbik oldalát nézni, azt, hogy így nem unalmas a kapcsolatotok!

9. Meg akarod változtatni valamilyen irányban? A nő úgy gondolkodik, hogy „a férfi előbb változzon meg ebben vagy abban, és akkor majd elfogadom”. De ez így nem fog működni. Ha azt érzik: át akarják nevelni őket, makacsul ellenállnak, és még rá is tesznek egy lapáttal. Előbb fogadd el őt így, ahogy van, és szeretettel vizet tudsz facsarni a kőből: vagyis rá tudod bírni őt, hogy megváltozzon.

10. Fogadd el saját magadat is! Fogadd el azt a nőt, aki vagy a kedvesed mellett, ne akarj mást vagy többet, mert lehet, hogy a szomszéd fűje csak kívülről zöldebb a tiédnél. „Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk” – írta Simone Weil. Gondold át tudatosan, hogy milyen sok okod van az elégedettségre, és hagyj fel az ábrándozással vagy az önsajnálattal! Ez nemcsak a te érzéseidet és hangulataidat fogja nagyon befolyásolni, hanem minden kapcsolatod minőségét is! És persze nem utolsó sorban, ezáltal azokat teszed boldogabbá, akik téged tehetnek boldoggá… Vágj bele!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.