Regisztráció



A jelszavát emailben elküldtük.

Előétel

francia.jpgSajtos falatkák A sajt nemcsak finom és tápláló, de meghozza a kedvet az étkezéshez is. Most ínycsiklandozó falatkákkal borzoljuk fel a vendégek kedélyét. Elkészítési idő: 25 perc Hozzávalók A sörtésztához: 15 dkg liszt, 1 tojás, egy csipet só, 1,5 dl sör és 1 evőkanál olaj. A panírozáshoz: 1 tojás, 1 evőkanál olaj, zsemlemorzsa, só és bors. 15 dkg kecskesajt, 15 dkg camembert sajt, 15 dkg márványsajt, 20 dkg reszelt gruyere vagy cheddar sajt, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, reszelt szerecsendió. Elkészítése A sörtésztához: egy tálban keverj össze 15 dkg lisztet, 1 tojást, egy csipet sót, 1,5 dl sört és 1 evőkanál olajat. Keverd el jó alaposan. A panírozáshoz: verjél fel egy tojást 1 evőkanál olajjal, sóval és borssal. Szeleteld fel a kecskesajtot és panírozd be (az ételt forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában). Kockázd fel a camembert sajtot és panírozd be. Vágd darabokra a márványsajtot és mártsd sörtésztába. Keverd össze a reszelt gruyere vagy cheddar sajtot, a lisztet és a tojást, valamint egy csipet szerecsendiót. Ebből a keverékből készíts kis golyókat. Az ételeket külön-külön süsd ki olajban: gruyere vagy cheddar krokett (2 perc), camembert kockák és márványsajt (1 perc), kecskesajt szelet (30 másodperc).

Leves

178.jpgTradicionális Hagymaleves Ó, az a finom hagyma és a krémes leves. Készítsünk hagyományos hagymalevest. Elkészítési idő: 35 perc Hozzávalók 3 közepes vöröshagyma, 1 liter húsleves, 2 tojássárgája, reszelt sajt, liszt, vaj, szerecsendió, bors, só Elkészítése A meghámozott hagymákat vágd fél karikákra és vajon fonnyaszd meg. Ha már üveges, szórd meg kevés liszttel és pirítsd még 2-3 percig, majd öntsd fel a húslevessel. Sózd, borsozd, és fűszerezd szerecsendióval. 15-20 perc lassú főzés után szedd ki a hagyma felét és passzírozd át. A pépet keverd el a tojássárgákkal, és folyamatos keverés mellett add hozzá a leveshez. Végül forrósítsd fel a levet, tálaláskor a tetejére bőven tegyél reszelt sajtot. A francia hagymalevest szerte a világon sokféleképpen készítik. Néhány helyen kis pohárka konyakkal ízesítik, míg máshol fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérdarabokat tesznek a reszelt sajt alá.

Főétel

hus.jpgMentás Lazac tejszínnel Igazi tengeri főételt készítünk, lazaccal és tejszínes mentaszósszal. Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 20 dkg lazac A tejszínes mentaszószhoz: 1 tojássárgája, 1,5 dl természetes friss sajt, kb. 1 evőkanál finomra vágott friss menta, 1 pohár hallé, só, bors. Elkészítése Süsd a lazacot mindkét oldalán körülbelül 6-6 percig, egy fa eszközzel óvatosan megforgatva. Keverj össze minden hozzávalót, és készítsd el a mártást úgy, hogy csak addig melegíted, amíg fel nem forr.

Köret

Burgonyafánk A fűszeres lazachoz kiválóan illik a jól elkészített burgonyafánk. Elkészítési idő: 35 perc Hozzávalók 10 deka krumpli, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor Elkészítése A 10 deka héjában főtt krumplit hámozd meg, alaposan törd össze (legjobb szitán), majd gyúrd össze 70 dkg liszttel, 1 tojással, 1 evőkanál olajjal, 1-2 csapott teáskanál sóval, 2 dl tejjel, és 2 dkg élesztővel, amit 1 dl langyos tejjel 1 kávéskanál cukorral már korábban összekovászoltad. Liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtsd ki, majd pohárral pogácsákat szaggass belőle. A korongokat tedd lisztezett tálcára, takard le majd kelesztd kétszeresére. A fánkokat több részletben, mérsékelten forró (180 fokos) bő olajba süsd ki, fedő alatt 2-3 percig, majd fordítsd meg és fedő nélkül szintén 2-3 perc alatt süsd készre.

Desszert

muffin.jpg Málnás muffin (Clafoutis) Eredeti francia desszert. A legelőkelőbb francia étteremben is megállja a helyét, nem túl édes, nagyon gyümölcsös, elegáns, és gyorsan készen van. Cseresznyével, áfonyával, barackkal vagy meggyel is elkészíthető. Ki ne hagyd! Elkészítési idő: 60 perc Hozzávalók 200 g málna, 50 g liszt, 60 g porcukor, 1 db tojássárga, 2 db tojásfehérje, 100 g tejföl, 1 apró csipet só, 15 g vaj Elkészítése Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Verd fel a tojásokat, és keverd el tejföllel. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, és a csipet sót. Add hozzá a tojásos-tejfölös keveréket. Szórd bele a málnákat a formákba, majd öntsd rá a tésztát. Fontos, hogy úgy tedd bele a tésztát, hogy számolj előre azzal a hellyel, ami szükséges a tészta emelkedéséhez. Kb. 4-5 mm-t hagyj a forma felső peremétől! Tegyél kis darab vajakat a tészták tetejére, és tedd sütőbe kb. 45 percre sülni őket. Ha kisültek, málnával díszítve, langyosan tálald.

 


Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> NEM engedélyez reklámokat
> semmilyen külső támogatásban NEM részesül
> és bevétel nélkül nem fenntartható semmilyen újság, amikért pedig fizetünk az újságos standon

Köszönjük, hogy gondolsz erre! :-)

Közvetlen utalás:
Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Paypal-on keresztül:

Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.